ACTUALIZARE 9 martie: Fostul acționar al FC Dinamo Vasile Turcu a decedat în noaptea de miercuri spre joi, au declarat, pentru Agerpres, surse medicale. "Vasile Turcu a decedat. Decesul a fost declarat la ora 2,00", au precizat sursele citate.

Miercuri, 1 martie, Poliția Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că omul de afaceri Vasile Turcu ar fi încercat să se sinucidă. Acesta a fost preluat de către un echipaj de salvare și transportat la Spitalul de Urgență Floreasca. Vasile Turcu ar fi încercat să se sinucidă prin spânzurare, conform Poliției. Serviciul Omoruri a declanșat cercetări în acest caz. Omul de afaceri avea 62 de ani.

 ACTUALIZARE 11:30 Deși inițial s-a lansat ipoteza că Vasile Turcu ar fi murit în această dimineață, omul de afaceri se află în moarte cerebrală. El este în continuare conectat la aparate, însă semnele vitale sunt extrem de slabe, anunță Digi Sport. 

ACTUALIZARE 08/03/2017 11:00 Vasile Turcu, fostul acționar al lui Dinamo, a decedat în cursul acestei dimineți, după o săptămână în care s-a aflat în comă profundă, anunță Dolce Sport.

UPDATE 18.40 Surse din Spitalul de Urgență Floreasca au declarat pentru ActiveNews că Vasile Turcu este în comă profundă, după tentativa de sinucidere prin spânzurare în vila sa din nordul Capitalei. Starea omului de afaceri este stabilă, cu tensiunea arterială normală.

Scanarea CT a arătat că, din cauza blocarea irigării și, implicit, a oxigenarii creierului, s-a format un edem cerebral masiv. Inima funcționează bine după resuscitare, având o bună alură ventriculară.

Pacientul este strict supravegheat, deoarece există riscul unei schimbări de situație în orice clipă.

O eventuală recuperare depinde de leziunile suferite de creier. Prognosticul e rezervat.

Știrea inițială

Poliția Capitalei a fost sesizată, miercuri, despre o tentativă de suicid a omului de afaceri Vasile Turcu, fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo București.


Bărbatul, care a fost preluat de către un echipaj de salvare și transportat la Spitalul Clinic Floreasca, ar fi dorit să se sinucidă prin spânzurare, conform unor surse din Poliție, citate de Agerpres.

Vasile Turcu a sufeit un stop cardiorespirator și, potrivit unor surse medicale, are mai multe fracturi costale.

Omul de afaceri, în vârstă de 62 de ani, și-a vândut, în martie 2011, către Nicolae Badea, toate acțiunile deținute la capitalul social al clubului de fotbal Dinamo, retrăgându-se astfel oficial din acționariatul echipei din Ștefan cel Mare.

În anul 2015, Vasile Turcu a fost audiat la DNA în legătură cu transferul jucătorului Ștefan Radu.

În mai 2008, la Direcția Națională Anticorupție l-a audiat în calitate de martor în dosarul privind transferurile de jucători.

Într-o declarație dată postului DigiSport în septembrie 2016, Vasile Turcu spunea că este tentat să revină în „Ștefan cel Mare”, după ce actualul finanțator, Ionuț Negoiță, a anunțat că este dispus să cedeze clubul și că așteaptă propuneri din partea altor oameni de afaceri pentru preluarea echipei.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews