ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopia Hușilor și Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui organizează, sâmbătă, cea de-a doua ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Eparhia Hușilor, eveniment care care îl are ca invitat și pe Peter Hurley, un irlandez stabilit de 25 de ani în România, anunță Agerpres.

Întâlnirea va avea tema „Tradiție și modernitate, istorie și prezent pentru tânărul contemporan. Satul românesc” și va reuni la Vaslui peste 1.000 de tineri de pe tot cuprinsul eparhiei și 50 de tineri invitați din Mitropolia Basarabiei.

„Participanții vor beneficia de un program complex, cu manifestări cultural-educative și artistice. Va avea loc o conferință susținută de Peter Hurley, un irlandez stabilit în România și îndrăgostit de satul românesc, după care care se vor desfășura de ateliere de comunicare pe baza temei conferinței. După aceste ateliere va urma 'Marșul Tineretului' pe traseul: Școala „Mihai Eminescu” - Crucea Gării - Centru Civic - Independența - Piața Centrală - Parcul Copou, iar ziua se va încheia cu un spectacol tradițional", au precizat reprezentanții Episcopiei Hușilor, potrivit sursei citate.

Evenimentul va fi organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean.