Episcopia Hușilor și Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui organizează, sâmbătă, cea de-a doua ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Eparhia Hușilor, eveniment care care îl are ca invitat și pe Peter Hurley, un irlandez stabilit de 25 de ani în România, anunță Agerpres.

Întâlnirea va avea tema „Tradiție și modernitate, istorie și prezent pentru tânărul contemporan. Satul românesc” și va reuni la Vaslui peste 1.000 de tineri de pe tot cuprinsul eparhiei și 50 de tineri invitați din Mitropolia Basarabiei.

„Participanții vor beneficia de un program complex, cu manifestări cultural-educative și artistice. Va avea loc o conferință susținută de Peter Hurley, un irlandez stabilit în România și îndrăgostit de satul românesc, după care care se vor desfășura de ateliere de comunicare pe baza temei conferinței. După aceste ateliere va urma 'Marșul Tineretului' pe traseul: Școala „Mihai Eminescu” - Crucea Gării - Centru Civic - Independența - Piața Centrală - Parcul Copou, iar ziua se va încheia cu un spectacol tradițional", au precizat reprezentanții Episcopiei Hușilor, potrivit sursei citate.

Evenimentul va fi organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews