ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O declarație din 29 iulie a Muzeelor Vaticanului a confirmat că, începând cu 6 august și până la noi ordine, accesul în Muzeele Vaticanului și în toate zonele aferente va fi permis doar celor care dețin certificatul de vaccinare COVID-19, conform LifeSiteNews.

Și Papa Francisc are pașaport de vaccinare, a anunțat Vaticanul, care i-a oferit Suveranului Pontif acest document recunoscut de Uniunea Europeană ca un atestat de vaccinare anti-COVID-19, relatează România Actualități.

Pașaportul de vaccinare este disponibil atât în format digital, cât și pe hârtie și este eliberat automat persoanelor înregistrate în sistemul de sănătate publică din Italia. Cei care nu sunt înscriși în sistem pot obține un permis prin intermediul unui site web guvernamental dedicat Pașaportului Verde.

Permisul îi identifică pe posesori ca fiind fie "vaccinați" împotriva COVID-19, fie ca fiind negativi la testul de depistare a virusului, fie ca fiind recuperați în urma bolii provocate de virus. Pentru a obține certificatul, solicitanții trebuie să prezinte administratorilor Green Pass dovada statutului lor.

Certificarea este oferită pe trei niveluri, în funcție de tipul de dovadă prezentată. Vaccinarea este considerată cel mai înalt nivel, acordând celor care au confirmat că au luat un regim complet de vaccinuri Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Janssen (Johnson & Johnson) 270 de zile (sau aproximativ nouă luni) de autorizare Green Pass. Următorul nivel se aplică celor care s-au vindecat în mod demonstrabil de infecția cu COVID-19; acestora li se acordă 180 de zile (aproximativ șase luni) de Green Pass. Pe ultimul loc, un test antigen sau molecular negativ va oferi doar 48 de ore pe Green Pass.

Pentru a verifica dacă identitatea deținătorului unui Green Pass corespunde cu cea a persoanei care încearcă să intre în Muzeele Vaticanului, organizația a precizat că personalul său "poate solicita, de asemenea, documentul de identitate al vizitatorului [de exemplu, un pașaport], pentru a verifica proprietatea reală".

"Prin urmare, vă rugăm să vă prezentați la muzee cu documentele necesare, pregătite pentru inspecție, pentru a facilita procedurile de control și de acces", se arată în anunț.

Punerea în aplicare a cerinței privind permisul verde coincide cu anunțurile guvernului italian potrivit cărora certificatele vor fi necesare în toată țara dacă cetățenii doresc să se angajeze în activități sociale normale. Începând cu 6 august, permisele vor deveni o cerință obligatorie pentru a lua masa în interior, precum și pentru a avea acces în locuri de divertisment precum baruri, teatre, parcuri de distracții, festivaluri și arene sportive.

Premierul italian Mario Draghi a anunțat că "permisul verde este esențial dacă vrem să menținem deschise afacerile". De asemenea, a fost confirmat faptul că nerespectarea cerinței, fie din partea patronului sau a proprietarului unei afaceri, va fi puternic sancționată, fiind aplicate amenzi între 400 și 1.000 de euro pentru fiecare abatere. Afacerile care nu reușesc să pună în aplicare hotărârea de trei ori în decurs de trei zile se vor confrunta cu închiderea forțată a localurilor lor timp de până la zece zile.

În tot acest timp, mii de italieni au ieșit în stradă în metropolele importante precum Roma, Milano, Napoli și Torino pentru a-și demonstra opoziția față de certificatul verde, recent aprobat.