ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cincizeci de preoți catolici din Italia au anunțat că se identifică ca homosexuali într-o scrisoare deschisă recent dezvăluită, informează LifeSiteNews.

Scrisoarea a circulat mai întâi printre preoții italieni în mod clandestin, dar a fost preluată în cele din urmă de publicația italiană Domani și publicată la 30 noiembrie.

Scrisoarea se numește "Con tutto il mio cuore", care se traduce prin "Cu toată inima mea", și a fost prezentată inițial de preoți în septembrie, la Bologna, în cadrul Sinodului privind sinodalitatea.

Cei 50 de preoți critică în scrisoare învățăturile despre Biserică și spun că "tăcerea apare ca singura cale de supraviețuire" pentru clerul homosexual.

De asemenea, preoții susțin că nu pot fi acceptați în Biserică pentru că "nu pot vorbi deschis despre [orientarea lor] homosexuală".

"Biserica nu este un context în care să găsești o acceptare imediată, mai ales pentru noi", susțin ei.

De asemenea, scrisoarea afirmă fără menajamente că "există preoți homosexuali homofobi, care împing în exterior conflictul pe care îl poartă în interior".

În plus, în scrisoare se afirmă că preoții care se închid "își sufocă propria ființă cu clericalismul".

Faptul că există atât de mulți preoți homosexuali identificabili au fost hirotoniți în Italia este în contradicție cu normele stabilite sub Papa Benedict al XVI-lea și reafirmate sub Papa Francisc, potrivit cărora "persoanele cu tendințe homosexuale" nu pot fi admise în seminariile catolice.
 
VIDEO: