ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un celebru actor creștin a devenit subiectul unei controverse pe rețelele de socializare din cauza unui comentariu publicat recent, pe care l-a făcut împotriva avortului, relatează LifeSiteNews.

Kevin Sorbo, un actor de la Hollywood cunoscut mai ales pentru rolurile principale din serialul de televiziune Hercules: The Legendary Journeys și Andromeda și care a jucat, de asemenea, în filme creștine, printre care God's Not Dead, a stârnit reacții negative după ce și-a exprimat convingerile pro-viață pe Twitter.

"Avortul este uciderea celor nenăscuți", a scris el pe Twitter lunea trecută. "Nu există nicio dezbatere aici". 
 
 
Susținătorii furioși ai avortului au folosit platforma pentru a-și exprima indignarea.  

"Aveți dreptate, nu există nicio dezbatere", a scris un utilizator pe Twitter. "Avortul este asistență medicală și, indiferent de ceea ce cred oameni ca tine, a existat și va exista întotdeauna o cerere pentru el. Mai mult de 30% dintre femeile pe care le cunoașteți au făcut avort. Știu ele că le considerați criminale?". 

"Păstrează-ți părerea despre acest subiect pentru tine", a spus altul. "Când îți vor crește ovarele și un uter, atunci îți vei putea oferi părerea cu privire la corpul unei femei." 

Cu toate acestea, cei care sunt pro-viață au intrat și ei pe Twitter pentru a-l susține pe Sorbo și pentru a pleda pentru dreptul la viață.  

"Această națiune trebuie să lămurească faptul că un copil nenăscut are aceleași drepturi inalienabile ca mine și ca tine", a scris un utilizator pe Twitter. "Dreptul la viață, la libertate și la căutarea fericirii și la legile prevăzute în Constituție și în Declarația Drepturilor". 

"Dacă copilul nenăscut ar avea capacitatea de a pleda pentru viața sa, cu siguranță ar face-o", a scris un alt utilizator pe Twitter. "Ce ar spune ei atunci?"  

Sorbo, un creștin practicant, a mai apărat dreptul la viață al copilului nenăscut. În 2014, el a sprijinit producția unui film pro-viață despre avorționistul Kermit Gosnell, care a făcut avorturi târzii. Gosnell: The Trial of America's Biggest Serial Killer a debutat în 2018. Mai recent, Sorbo a dat vocea unui personaj în recentul videoclip al Choice42, The Procedure, care demonstrează ororile avortului în detalii grafice.