ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, la ora 18.30, puteți urmări în direct filmul "Golgota Basarabiei. Dosarele comunismului - documentar despre terorile regimului stalinist”, în cadrul Programului complementar Serile Fotogeografica 2020, care se va încheia cu două documentare de excepție, despre distrugerea identității românești și rezistența culturală.

Filmul documentar "Golgota Basarabiei”, prezintă drama neamului românesc de peste Prut în timpul regimului totalitar sovietic. În România, pelicula „Golgota Basarabiei-Dosarele comunismului” a putut fi vizionată în premieră în data de 23 noiembrie 2010 la Casa de Cultură a Studenților București. https://www.facebook.com/events/1484075398596972

 

Marți, 15 decembrie 2020, ora 18:30 –Casa de Cultură a Studenților București, bastion de rezistență culturală”, documentar realizat de Paul Bordaș

O scurtă istorie în imagini despre rolul și misiunea acestei instituții de cultură etalon. În România sunt 15 case de cultură ale studenților, adevărate pepiniereale culturii românești, în care au activat și s-au lansat nume de rezonanță ale scenei și nu numai, din domeniul artelor teatrale și vizuale, muzicii și dansului, folclorului și educației într-o multitudine de forme, nume și personalități care coordonează în prezent diverse instituții de cultură de importanță națională, ori nume care au contribuit la prestigiul cultural al României – adevărați ambasadori culturali. Documentarul poate fi urmărit mâine, aici:https://www.facebook.com/events/427182648314977

Mai multe detalii pe https://m.facebook.com/Fotogeografica.

Fotogeograficaeste cea mai importantă manifestare la nivel național din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii și tradițiilor românești,laureatăa Galei Tineretului din Romănia.

Fotogeograficas-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, într-o ”mișcare-fenomen”. Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au făcut expoziții personale. Imaginile lor sunt nu numai un document ci și un îndemn. Patrimoniul natural și cultural este o parte importantă din identitatea noastră și o moștenire ce obligă. Manifestarea a devenit o tradiție culturală în România și unbrand consacrat.

Lucrările, în galeria on line.Salonului Național de Fotografie pentru Tineret Fotogeografica2020 pot fi vizionate în continuare pe www.fotogeografica.ro ne informează Paul Bordaș, coordonator Fotogeografica.