ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Infracțiunile făcute în perioada stării de urgență vor fi pedepsite mult mai rapid și cu sporuri de pedeapsă, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„Vreau să îi atenționez pe toți că vom aplica legea, că am luat măsuri, inclusiv Guvernul României a modificat acte normative prin care infracțiuni comise în această perioadă de stare de urgență sunt pedepsite cu mai multă, să spunem, rapiditate și cu sporuri de pedeapsă, pentru că toate faptele lor, într-o asemenea stare, sunt considerate ca și zonă agravantă.
Adică lumea încearcă să își salveze pielea, acum scuzați această metaforă, la nivel mondial, noi în România luăm măsuri care nu sunt nici populare, sunt și greu de suportat, ne asumăm ca și guvern aceste decizii, dar cu toții împreună facem un efort și cetățeni și guvernanți și decidenți și autorități ca să salvăm concetățenii noștri, să trecem cu bine și prin această încercare", a spus șeful MAI, Marcel Vela, potrivit Agerpres.

Totodată, Vela a anunțat că a crescut numărul dispozitivelor de ordine publică. „Nu pot fi cetățeni care - eu știu - se dedau la asemenea fapte infracționale, zona criminogenă, și vreau să le dau o veste proastă: am mărit dispozitivele și am dat ordin ca (...) și acțiunile de intervenție pe asemenea zone să fie multiplicate. Vor fi aduși în fața procurorului în cel mai scurt timp cei care fac infracțiuni", a declarat ministrul.
 
Chestionat privind numărul de spargeri, care a crescut în zona Arad, el a menționat că la nivel național infracționalitatea a scăzut.
 
„La nivel național să știți că infracțiunile au scăzut, poate și din cauza... sau acum pot să spun datorită faptului că circulația este redusă, restrânsă pe străzi sau oamenii sunt acasă. La nivel național infracționalitatea a scăzut. Pe zone punctuale, unde într-adevăr există un impact cu cei care vin de afară și nu trebuie să ne ferim de acest adevăr, sunt compatrioți de-ai noștri care vin de afară, evidențiați într-o bază de date mai specială, oameni care s-au ocupat cu infracțiuni pe afară. Ei nu țin cont de pandemie sau de condițiile - să spunem - impuse de ordonanțele militare și, probabil, își păstrează prostul obicei pe care îl au avut și în România înainte de a pleca și în unele state unde au ajuns”, a spus Vela.