ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorii au respins contestația la executare a lui Liviu Dragnea, în dosarul "Referendumul”, pe motiv că hotărârea nu a fost redactată în 30 de zile de la pronunțare, iar, la data motivării, președintele completului care a soluționat cauza nu mai era judecător, pentru că se pensionase.

Avocații lui Liviu Dragnea au cerut, în 10 aprilie, aceluiași complet, să admită contestația la executare a președintelui PSD, în timp ce procurorul DNA a cerut respingerea cauzei pentru că nu sunt îndeplinite condițiile legale.
Instanța a respins unele solicitări ale avocaților lui Dragnea și a stabilit data pronunțării soluției pentru 24 aprilie, scrie stiripesurse.ro.

În dosarul "Referendumul", Dragnea a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Liderul PSD a cerut anularea condamnării, reclamând că nu s-au respectat procedurile legale la redactarea motivării deciziei definitive din dosarul "Referendumul", în condițiile în care două judecătoare din completul care a judecat cauza s-au pensionat înainte de a fi concepută motivarea, deci nu au participat la redactarea motivării. Una dintre acestea este fosta președintă a instanței supreme Livia Stanciu.