ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 9 mai 2018, începând cu ora 18:30, va avea loc vernisajul Salonului Național de Fotografie „Fotogeografica  2018”, în Foaierul Media a Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București, se arată într-un comunicat oficial trimis redacției.
 
Evenimentul special, organizat de Ziua Independenței de Stat a României și Ziua Europei, este dedicat Centenarului Marii Uniri.

Cu acest prilej va fi lansat și catalogul Fotogeografica 2018, ce va conține, pe lângă fotografiile premiate pe cele trei secțiuni: patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife, și cele mai reușite lucrări din galeria foto a concursului.

Salonul este deschis spre vizitare în perioada 9 – 25 mai 2018 și reunește o selecție dintr-un număr de peste 1500 de fotografii, înscrise de cei 217 participanți din toată țara. Concomitent vor avea loc o serie de evenimente complementare cu teme din domeniul științei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică.

Fotogeografica este cea mai importantă manifestare la nivel național din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii și tradițiilor românești. 

Timp de două decenii Fotogeografica a devenit o instituție care descoperă tineri și pasionați de arta fotografică, dintre care mulți devin artiști fotografi de clasă. Talentul lor a făcut posibilă publicarea unor articole despre natura sălbatică, specii remarcabile, peisaje surprinzătoare, farmecul încă puțin alterat al lumii satului de munte. În acest fel, unii dintre ei au ajuns cunoscuți pe plan internațional ca ambasadori ai unei Românii pline de farmec.

Proiectul se derulează sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, de Casa de Cultură a Studenților București, cu suportul deosebit al Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București.

Parteneri evenimentului sunt National Geographic Romania, Zitec, Universitatea din București -Facultatea de Geografie, Radio Romania București Fm, România Salbatica, Epson Romania, UNESCO ProNatura, Clubul Studențesc de Artă Fotografică București, Insight Photo Studio, Fotoclub Orizont Sibiu, Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni, Clubul Fotografilor Iași, Asociația Spelogica Sfinx, DJST Sibiu, Asociația Adevărații Veloprieteni, Cercetașii României-Centrul Local Sf. Nicolae.

Mai multe detalii privind programul Fotogeografica 2018 găsiți accesând site-ul oficial www.fotogeografica.ro.