ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 11 zile de la cutremurul care a sfâșiat Turcia și Siria, s-a confirmat o veste devastatoare legată de lumea sportului. Fotbalistul Christian Atsu, fost jucător la Chelsea, Malaga și Newcastle United, se numără printre zecile de mii de alte victime, după ce trupul său a fost găsit printre dărâmăturile produse de cutremur. Această veste tristă a fost comunicată vineri dimineață de agentul său din Turcia, Murat Uzunmehmet, potrivit as.com

Christian Atsu a fost găsit și, din păcate, a decedat", a spus acesta printr-o scurtă declarație pe rețelele de socializare.

„Corpul fără viață al lui Atsu a fost găsit sub dărâmături", a adăugat Uzunmehmet, vorbind cu reporterii din Hatay, unde a fost găsit trupul jucătorului. „În prezent, sunt scoase mai multe obiecte. A fost găsit și telefonul său".

Ghanezul plănuise să plece din sudul Turciei cu câteva ore înainte de producerea cutremurului, potrivit managerului clubului său, dar a decis să rămână după ce a marcat golul victoriei la 5 februarie. Dispariția lui Atsu, care fusese legitimat la clubul turc Hatayspor, a șocat lumea sportului. În vârstă de 31 de ani, ghanezul juca în această țară după o carieră îndelungată care îl purtase prin mai multe ligi de top din lume. După ce a jucat pentru Porto, a fost luat de Chelsea și a rămas la echipa londoneză timp de patru sezoane, fiind trimis sub formă de împrumut la diverse cluburi, printre care și Malaga, cu care a ajuns să joace în prima ligă spaniolă. A jucat în 12 meciuri și a marcat 2 goluri.