ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Prefectul Capitalei cere Parlamentului să modifice de urgență legea adunărilor publice, în contextul mitingului din 10 august. Nu mai trebuie acceptate mitinguri neautorizate, spune Speranța Cliseru, în opinia căreia o simplă notificare către primar nu poate ține loc de autorizare.

 Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, care a fost prezentă marți la  Comisia de Apărare din Senat, a îndemnat la modificarea legii privind adunările publice, spunând că  „nu trebuie să acceptăm mitinguri neautorizate”.

„Legat de aceste mitinguri autorizate sau nu, trebuie să respectăm legea, nu trebuie să acceptăm mitinguri neautorizate. Știți bine că de un an și jumătate sunt fel de fel de manifestații în Piața Victoriei care sunt doar anunțate. (…) Ceea ce vă solicit – și o să vin și cu o propunere – este să modificăm de urgență Legea adunărilor publice. V-aș ruga să reactualizați Legea adunărilor publice, pentru că nu mai corespunde situațiilor de astăzi, și ar trebui foarte bine să fie lămuritoare, pentru că o singură notificare către primar nu poate să țină loc de autorizarea unei manifestații publice. Trebuie să existe oameni care să-și asume organizarea mitingului, să fie ambulanțe, toalete publice, să fie ordine în această organizare de la cap la coadă. Nu putem să mai continuăm cu aceste adunări anunțate prin faxuri, email-uri”, a spus Cliseru.

Ulterior, ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat, marți, în cadrul audierii în Comisia de Apărare din Senat, că își asumă modificarea legii privind adunările publice, pentru că aceasta trebuie „adusă în actualitate”, fiind din 1991.

„Eu cred că este necesar să se intervină legislativ să aducem în actualitate o lege din 1991. Și îmi asum acest demers. Și sper ca în Parlament să dezbatem împreună să servească realităților și trebuie să aruncăm un ochi pe legislație așa încât orice misiunea structurilor statului să nu mai poată fi pusă sub semnul întrebării”, a declarat Carmen Dan, în cadrul audierii.