ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română i-a îndemnat pe ierarhi și pe preoți să intensifice unirea rugăciunii cu fapta bună, manifestată prin acțiuni sociale concrete ale Bisericii, apelul fiind urmat de donații de peste 4 milioane de lei, a informat, marți, Basilica.ro.

Potrivit sursei citate, răspunzând chemării Patriarhiei Române, centrele eparhiale, protoieriile, parohiile și mănăstirile s-au implicat social-filantropic și au raportat până în prezent un ajutor financiar și material în cuantum de 4.105.002 lei.

„Acestea sunt rodul firesc al iubirii și solidarității față de cei ce suferă deja consecințele dureroase ale acestei situații de criză: oamenii vârstnici și săraci, dar și cei aflați temporar în izolare sau în carantină. Intensificarea implicării sociale a Bisericii reflectă în aceste zile și prețuirea deosebită față de toți cei care, în frunte cu medicii, lucrează în spitale și în alte așezăminte medicale”, se precizează în comunicat.

La acest sprijin social-filantropic în derulare, se adaugă donația Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în valoare de 10.000 lei din salariul personal, depusă în contul platformei Ajută cu bucurie.

ActiveNews a relatat că Biserica Ortodoxă Română se află în prima linie în lupta cu coronavirusul, oferind donații spitalelor, bani sau aparatură medicală, mâncare caldă celor fără posibilități financiare sau sprijin duhovnicesc persoanelor aflate în izolare.

ActiveNews inițiază campania „VESTEA CEA BUNĂ”, ca o reacție la epidemia de informații negative cu care suntem bombardați în fiecare zi. Vom încerca să vă spunem cât mai multe vești bune, provocându-vă și pe dumneavoastră să duceți vorba bună mai departe. Dacă știți astfel de vești, care merită popularizate, trimiteți-le la adresa contact@activenews.ro, cu mențiunea „Vestea cea bună”. Doamne, ajută!