ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un nou mesaj de apărarea a intereselor naționale, generalul Radu Theodoru, veteran de război și cunoscut scriitor, sare în apărarea Nostra Silva și a Munților Făgăraș, pe cale de a fi însușiți printr-o schemă filantropică de un conglomerat de miliardari străini agregați sub denumirea de "Conservation Carpathia".

Citiți Prin corupție, calomnie, trafic de influență și ilegalități, miliardarii de la Conservation Carpathia acaparează Munții Făgăraș

Redăm mesajul audio-video al generalului și mai jos întreaga istorie, prezentată de Federația Proprietarilor de Păduri și de Pășuni din România:

NOSTRA SILVA: Europarlamentarul german Viola von Cramon-Taubadel a inițiat un apel adresat Comisiei Europene pentru "acțiuni imediate” de salvare a pădurilor României

Viola von Cramon, în acest comunicat, acuză România că dezastrul din păduri a atins "proporții inimaginabile", conservaționiștii estimând un volum tăiat ilegal de 80 milioane metri cubi în ultimii ani, ceea ce a produs "daune masive biodiversității".

Scrisoarea, publicată pe 11 noiembrie 2020, a fost asumată de alți 82 europarlamentari, patru dintre ei din România (Vlad Botoș, Nicolae Ștefănuță, Ramona Strugariu – USR – PLUS și Victor Negrescu – PSD - ulterior acesta și-a retras semnătura).

Europarlamentarii au invocat "încălcări masive” ale regimului Siturilor Natura 2000 și a Siturilor UNESCO, generate de "lăcomie nemiloasă și corupție generalizată". Se arată că și ulterior deschiderii procedurii de infrigement împotriva României, la 12 februarie 2020, "mii de hectare au fost distruse".

Miza adevărată o descoperim în pagina 2 a scrisorii, în paragraful în care Viola von Cramon îi păcălește pe ceilalți 82 de europarlamentari în încercarea de spăla imaginea prietenilor miliardari din Conservation Carpathia.

Astfel, cu toții își exprimă "profunda îngrijorare cu privire la campaniile de calomniere și defăimare lansate de Nostra Silva împotriva organizațiilor civice, campanii distribuite de televiziunile din România", dând exemplul Fundației Conservation Carpathia al cărei proiect în Munții Făgăraș "a fost atacat puternic".

În final se solicită Comisiei Europene "să stea alături de cei care luptă” pentru salvarea pădurilor din România. Evident, printre rânduri, înțelegem că vârful de lance al celor care luptă este Fundația Conservation Carpathia…

Dar cum s-a ajuns la aceast apel al celor 83 de europarlamentari?

Să înțelegem că toți privesc emisiunile televiziunilor din România? Sau că au văzut și înțeles această emisiune de la Antena 3? Să pricepem că au citit articolele Nostra Silva și le-au interpretat drept o campanie de calomniere și defăimare a miliardarilor care cumpără Munții Făgăraș? S-au informat, la primă mână, despre "proporțiile inimaginabile” ale dezastrului din România?

Ar fi fost bun un astfel de interes și o informare directă despre acest subiect, însă răspunsul este mult mai simplu și îl găsim în fotografia de mai sus.

În mijloc, europarlamentarul german Viola von Cramon-Taubadel, flancată de Barbara Promberger Furpass și Christoph Franz Johannes Promberger, directorii Fundației Conservation Carpathia.

Niciunul din ceilalți 82 de europarlamentari nu cunoaște în mod direct cazul Conservation Carpathia și au crezut-o, pe cuvânt, pe colega lor, Viola von Cramon, care le-a relatat exclusiv ceea ce au informat-o partenerii ei, familia Promberger, alături de care a petrecut un "tur de vară” în România, în urma căruia a rezultat acest podcast.

Ne întrebăm, în mod legitim, dacă și europarlamentarul Viola von Cramon a beneficiat de aceleași plimbări cu elicopterul, pe banii Conservation Carpathia, după modelul fostului ministru al mediului, Cristina Pașca Palmer?

Iată cum, prin lobbyul familiei Promberger și al miliardarilor de la Conservation Carpathia, România este, încă o dată, ținta unei campanii de dezinformare la nivelul Comisiei Europene.

Dezinformare care a țintit, în mod special, și Nostra Silva – Federația Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România.

Adresăm, în mod deschis, o serie de întrebări celor 83 de parlamentari semnatari ai apelului către Comisia Europeană:

  • În ce sistem de drept european aducerea la cunoștința publicului a unor hotărâri judecătorești prin care Fundația Conservation Carpathia și Christoph Franz Johannes Promberger au fost obligați să plătească 50.000 lei daune morale Nostra Silva și av. Bogdan Ioan Tudor Todoran reprezintă o "campanie de calomniere și defăimare” îndreptată împotriva miliardarilor ce și-au propus să cumpere Munții Făgăraș?
  • Cele două hotărâri definitive ale Judecătoriei Câmpulung (aici și aici), prin care s-a stabilit că miliardarii Conservation Carpathia au cumpărat ilegal drepturi în Obștea Moșnenilor Rucăreni reprezintă tot o "campanie de calomniere și defăimare"?
  • Are loc în România o conspirație a autorității judecătorești, a justiției, împotriva Fundației Conservation Carpathia și a miliardarilor care finanțează acapararea terenurilor în România?

Tot legitim, concluzionăm că apelul europarlamentarilor este un atac la adresa proprietății private și publice din România, drept de proprietate ce este exercitat cu o "lăcomie nemiloasă” și prin "corupție generalizată".

Un atac ce-l are ca model pe Lenin, după care proprietarii de imobile sunt "persoane a căror profesie este trȃndăvia” (Lenin, Imperialismul, stadiul cel mai înalt al capitalismului, Editura Partidului Comunist Romȃn, București, 1945, pagina 122). Mai nou, apud Viola von Cramon și consorții, profesia proprietarilor de păduri din România (inclusiv a proprietarului Statul Român) este lăcomia și corupția.

Un atac ce va înceta numai atunci când românii nu vor mai fi proprietari pe teritoriul României, ci miliardarii "miloși” de la Conservation Carpathia…

Citiți și "Într-o după amiază” ministrul Pașca Palmer a fost convins de miliardarii Conservation Carpathia să înființeze Parcul Național Munții Făgăraș