ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Veteranul surfer brazilian Marcio Freire a murit joi în timp ce practica surfingul  pe valurile uriașe din Nazaré, pe coasta centrală a Portugaliei, a anunțat autoritatea maritimă locală, scrie NBCNews.
 
„Salvatorii au constatat că victima se afla în stop cardio-respirator, începând imediat manevrele de resuscitare și de reanimare pe nisip. După mai multe tentative, nu a fost posibilă inversarea situației”, se arată în comunicat.

Personalul de asistență aflat pe jet ski a reușit să îl ducă pe plajă pe bărbatul în vârstă de 47 de ani, însă toate încercările de a-l resuscita au eșuat. Freire a fost unul dintre cei trei surferi brazilieni care au devenit cunoscuți sub numele de „Câinii nebuni" după ce au cucerit valul uriaș „Jaws" din Hawaii. Ei au fost prezentați în documentarul Mad Dogs din 2016.

Omagii din partea altor surferi s-au revărsat pe Instagram.

„A făcut surf toată ziua cu un zâmbet mare pe față. Așa îl voi păstra în memoria mea. Legenda", a postat colegul său de surf pe valuri mari Nic von Rupp.