ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost consilier științific principal al guvernului din Marea Britanie a declarat că cifrele actuale ale COVID-19 sunt "dovada apariției unui alt val". Sir David King a declarat pentru Sky News faptul că există 5.300 de cazuri noi de COVID pe zi în Regatul Unit, o creștere cu 2.000 de cazuri mai mult față de săptămâna anterioară, conform Sky News.
 
"Acum discutăm dacă vom intra sau nu într-un al treilea val serios și nu cred că este posibil să mai putem aștepta. Aceasta este dovada apariției unui alt val."

În jur de 400 de infecții pe zi sunt în rândul persoanelor care au avut ambele vaccinuri, a declarat Sir David, care este președintele Grupului Independent Sage.

De asemenea, el a cerut miniștrilor să amâne propunerea de relaxare a închiderii în Anglia la 21 iunie. "[În ceea ce privește] numărul de persoane internate în spitalele noastre, despre care guvernul spune că este relativ stabil, este de 932 pe zi care intră în spital, ceea ce reprezintă o creștere de 65 față de săptămâna trecută. Nu este de fapt stabil, ci crește încet", a spus el.