ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta subordonată a fostului ministru USRist al Sănătății s-a întors în România cu coada între picioare și cu numele schimbat. Dacă pe 24 mai 2021 anunțam că Andreea Moldovan și-a mutat biroul la OMS: Ex-secretara de stat a lui Voiculescu, dată afară din Ministerul Sănătății, nu a petrecut nici o lună pe post în spital, la întoarcerea în Brașov, pe 10 ianuarie 2022 filiala brașoveană a unei clinici private a anunțat că dr. „Andreea Căpîlna” își reia consultațiile la cabinetul particular. 

„Doamna doctor Andreea Căpîlna revine la RMN Diagnostica Brașov!

Medic primar în boli infecțioase, medic specialist epidemiologie clinică, doctor în științe medicale, cu o carieră medicală de necontestat, doamna doctor va acorda cconsultații de specialitate, săptămânal, în cadrul centrului nostru de la Brașov”, este anunțul publicat luni pe pagina de Facebook a clinicii RMN Diagnostica.

În calitate de secretar de stat la Ministerul Sănătății personajul cu ieșiri de gardiană SS cerea ca până și elevii de școală primară aflați la ora de sport să poarte mască. USR-ista semnase pe 9 aprilie în locul lui Vlad Voiculescu un ordin de ministru prin care aproape toată România ar fi fost băgată în carantină zonală pe termin nelimitat. Scandalul a răbufnit pe 13 aprilie, când urma să fie publicat ordinul în Monitorul Oficial, dar nu pentru că ar fi fost aberant, ci pentru că nu era aprobat de șeful de atunci al Guvernului, penelistul Florin Cîțu, recte Raed Arafat. A doua zi, pe 14 aprilie, erau demiși din guvern Vlad Voiculescu și subalternii săi, inclusiv carantinatoarea României. Trece o lună și aflăm că Andreea Moldovan - cum se numea la acea vreme - a postat pe Facebook în 19 mai 2021 că a început o slujbă nouă la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în domeniul „IPC on Covid 19” - Controlul și Prevenția infectărilor cu noul coronavirus. În prezent, pe Facebook nu apare că ar fi renunțat la job-ul organizației cu sediul la Geneva, dar, cu toate astea, dr. Căpîlna are un nou serviciu la o clinică privată din Brașov. RMN Diagnostica nici nu apare la descrierea de Facebook a vieții profesionale a Andreei Căpîlna, unde se arată că în prezent lucrează la Organizația Mondială a Sănătății și, cu începere din 23 noiembrie 2021, la Spitalul Regina Maria (Militar) din Brașov. 

Ne punem și noi întrebarea la câte clinici private activează în paralel fosta secretară de stat useristă și cum face să se împartă între Brașov și Geneva.