ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sarah Green era o tânără sănătoasă de 16 ani - până când a început să aibă probleme neurologice după vaccinarea cu Pfizer.

Într-un interviu pentru The Defender, Sarah și mama ei, Marie Green, au declarat că se simt neajutorate, deoarece nimeni nu vrea să recunoască leziunile provocate de vaccinul administrat Sarei.

Sarah a primit cea de-a doua doză de Pfizer pe 4 mai și a acuzat imediat o durere la baza gâtului care a iradiat spre tâmple. Ea a spus că s-a simțit ca și cum ar fi fost "'lovită de un autobuz". A tras un pui de somn în speranța că va putea dormi.

Durerile de cap nu au dispărut niciodată și, încet, pe parcursul a trei săptămâni, Sarah a dezvoltat mici spasme faciale.

"În noaptea de 23 mai, m-am dus la tatăl meu pentru că gâtul meu începuse să aibă contracții la fiecare 15 secunde", a spus Sarah.

Green a spus că Sarah începea un cuvânt și era ca și cum creierul ei s-ar fi resetat. "Nu era ca și cum ar fi încercat să scoată un cuvânt - pur și simplu o lua de la capăt".

După ce simptomele lui Sarah s-au înrăutățit, părinții ei au dus-o la Johnston Health din Smithfield, Carolina de Nord. La sosire, medicii au observat că Sarah avea tremurături constante. Green a spus că medicul s-a uitat în jos și a observat că piciorul drept al lui Sarah avea, de asemenea, un tremur, dar nu aveau un neurolog pediatru, așa că a fost transferată la WakeMed din Raleigh după ce s-a stabilizat.

EEG-ul, RMN-ul cu și fără contrast, precum și tomografia computerizată ale lui Sarah au fost normale. După două zile, medicul a venit și a spus că Sarah avea un spasm nervos și că trebuie să consulte un specialist în sănătate mintală.

În timpul RMN-ului cu contrast, mama lui Sarah a spus că aceasta a încetat să mai respire și a trebuit să fie scoasă din aparat și intubată. Două ore mai târziu, medicul a venit și a spus că o vor trimite pe Sarah acasă.

"Nici măcar nu aveau de gând să o trimită la un neurolog", a spus Green. "Au spus că era doar un tic nervos și că trebuie să meargă la un terapeut".

Green a spus că vaccinul nu a fost primul lucru la care s-a gândit când au început inițial simptomele fiicei sale, dar spitalul a pus-o să completeze un formular cu lucruri care s-ar fi putut schimba și "când a venit vorba, singurul lucru care s-a schimbat a fost vaccinul".

Când Green l-a întrebat pe doctor dacă vaccinul ar fi putut cauza afecțiunea fiicei sale, acesta a devenit foarte defensiv și a spus: "Nu putem da vina pentru tot pe vaccin".

Green a spus că răspunsul medicului a fost frustrant. "Cum poți spune că nu știi ce este, dar să spui că vaccinul nu este cauza?", a întrebat ea.

Green a spus: "De îndată ce am spus că este vorba de vaccin, parcă nu ne puteau scoate de acolo suficient de repede".

Când Sarah a ajuns în cele din urmă la un neurolog pe 6 iunie, Green a întrebat dacă afecțiunea lui Sarah era legată de vaccin.

Medicul a spus că Sarah avea tulburări de mișcare funcțională și că nu avea legătură cu vaccinul - deși a spus că a văzut mai multe cazuri de când au fost aprobate vaccinurile COVID, deoarece oamenii "se stresează din cauza vaccinului și este psihosomatic".

Afecțiunea poate cuprinde o mare varietate de simptome neurologice, cum ar fi tremurături, distonie, mișcări sacadate (mioclonus) și probleme de mers (tulburări de mers).

Green nu a fost de acord cu evaluarea medicului potrivit căreia reacția lui Sarah a fost "psihosomatică".

"Când am încercat să îi explic asta neurologului ei, mi-a spus că trebuie să nu mă mai concentrez pe ceea ce a cauzat-o și să mă concentrez pe însănătoșirea fiicei mele", a explicat Green. "Dar am simțit că, dacă nu știam de ce, nu am fi putut să o tratăm cum trebuie".

Green a spus că Sarah a primit vaccinul pe cont propriu, deoarece în Carolina de Nord, ea putea primi vaccinul fără acordul părinților.

"Ea lucrează în fast-food și în prima linie și li s-a spus că vaccinul va fi obligatoriu", a spus Green. "Krispy Kreme dădea o duzină de gogoși, așa că copiii s-au dus și s-au vaccinat".

Green a spus că nici ea și nici soțul ei nu au primit vaccinul COVID. Când Sarah a spus că vrea să îl facă, Green a explicat rezervele ei și ale soțului ei și de ce nu au făcut vaccinul.

Green a spus:

"Am fost întrebați de multe ori de ce ea l-a primit și noi nu. Ea a venit la noi și ne-a spus că vrea, dar nu știam că se hotărâse. Am avut o discuție pe această temă, dar locul ei de muncă și stimulentele gratuite care, după părerea mea, se adresau tinerilor - Krispy Kreme le-a oferit o duzină de gogoși gratuite - au influențat cu adevărat decizia ei.

Lui Sarah i s-a spus că printre riscurile vaccinării se numără și faptul că va avea o durere de braț timp de câteva zile, dar acum au trecut luni de zile și nu se simte bine.

Sarah a fost nevoită să renunțe la două cursuri la facultate în acest semestru din cauza simptomelor sale. "Tocmai începuse să conducă, dar nu mai poate conduce pentru că nu poate să se uite în sus sau să întoarcă capul spre dreapta fără ca acest lucru să-i provoace tremurături spastice. De asemenea, nu poate scrie", a spus Green. "Are tremurături constante, ca cineva care are boala Parkinson".

Simptomele lui Sarah s-au înrăutățit progresiv de-a lungul timpului, dar singura opțiune de tratament care i-a fost recomandată a fost un medicament similar cu Benadryl.

Mama ei a spus:

"Este atât de frustrant. Am încercat să o internăm într-un spital din Florida, dar există o listă de așteptare de șase luni. Am sunat la Cleveland, dar ei au o listă de așteptare de trei luni. Am sunat la spitalul Shriners și nici măcar nu vor să o primească. Aveam o programare la Duke, dar trebuia să fie prin videoconferință. Ni se tot trântesc ușile în nas și în momentul în care menționezi un vaccin nu mai vor să aibă de-a face cu tine."

Green a spus că ea și Sarah nu sunt anti-vaxxeri. "Sarah și-a făcut toate vaccinurile, dar sunt prea mulți oameni care au probleme pentru a nu ști că nu există nicio problemă cu aceste ARNm. Dacă ar recunoaște doar potențialele efecte secundare... dar se comportă ca și cum nici măcar nu s-ar întâmpla, și nu este corect pentru ea și pentru întreaga ei viață să fie pusă în așteptare", a adăugat ea.

"Când am sunat la Pfizer, m-au pus doar să răspund la câteva întrebări și mi-au spus că, dacă apar noi simptome, să sun din nou și că pot actualiza raportul", a spus Green. "Când am sunat din nou a doua oară, mi-au spus că au pierdut raportul. Când am întrebat dacă a mai sunat cineva cu aceleași simptome, au spus "nu".