ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României Ana Birchall s-a întâlnit luni cu secretarul de stat american Mike Pompeo. Birchall a fost însoțită de ambasadorul României la Washington, George Maior,

De asemenea, Birchall a făcut luni o vizită la Departamentul Energiei, având o întâlnire cu secretarul american al energiei, Rick Perry, iar în discuții „a fost reconfirmat angajamentul comun pentru amplificarea cooperării în domeniul energiei, o dimensiune cheie a Parteneriatului Strategic dintre cele două țări”, potrivit Ambasadei României în SUA , anunta news.ro.

Potrivit Ambasadei României în SUA, Birchall a reafirmat importanța deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii pentru politica externă a țării noastre și a subliniat succesul reuniunii anuale a Dialogului Strategic de la București.

„În numele Guvernului României, mulțumesc secretarului de stat Mike Pompeo pentru ospitalitate și prietenie și pentru angajamentul persoanl în întărirea Parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite", a scris Birchall în Cartea de oaspeți a Departamentului de Stat.

Ana Birchall a fost însoțită de ambasadorul României la Washington George Maior, care "a apreciat semnificația specială a discuțiilor la nivel înalt dintre cei doi oficiali pentru consolidarea Parteneriatului Strategic, bazat pe valorile democratice împărtășite de cele două țări".


Mike Pompeo s-a întâlnit în aceeași zi și cu premierul moldovean Pavel Filip, căruia i-a promis spijinul Statelor Unite pentru  parcursul european al Republicii Moldova, pentru implementarea reformelor esențiale pentru a o proteja în fața oricăror interferențe extrene și pentru progresul în ceea ce privește integrarea europeană.

De asemenea, viceprim-ministrul Ana Birchall a făcut luni o vizită la Departamentul Energiei, având întâlniri cu secretarul american al energiei, Rick Perry, și cu alți înalți oficiali.

Vizita la Departamentul Energiei a inclus și o reuniune cu liderii de delegații ale țărilor participante la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări, care va fi găzduit de România în toamna acestui an. În cadrul reuniunii la care au participat secretarul energiei, Rick Perry, și vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, s-a discutat despre dezvoltarea dialogului pe teme de energie într-un format care să cuprindă reprezentanții celor 12 state membre ale Inițiativei celor Trei Mări, ai Statelor Unite ale Americii și ai Uniunii Europene.