ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR) a declarat, luni, că proiectul referitor la certificatul Covid va fi discutat în ședința coaliției, menționând că nu este de acord cu testarea gratuită nelimitată, ci doar pentru 28 de zile (Rafila propusese 45-60 de zile, n.r.), deoarece înseamnă miliarde de lei pe care ar trebui să îi plătească statul, iar vaccinarea „se duce în jos”. El arată, prin aceasta, că scopul real al certificatului nu e protejarea cetățenilor și combaterea răspândirii coronavirusului, ci exclusiv vaccinarea cu seruri experimentale. Ce omite Hunor să spună e că același stat care acum se arată zgârcit cu testele a cheltuit pe „vaccinuri” de 6 ori mai mult decât dacă ar vaccina toată populația României. Din ce bani a cumpărat Guvernul Cîțu 120 de milioane de doze? Din bugetul statului, alimentat din taxele și impozitele nevaccinaților. 

„Nici eu nu sunt de acord cu testele gratuite. Cel mult pentru 28 de zile - e perioada în care poți să faci vaccinarea completă - și prima și a doua doză. OK, asta se poate accepta, mai mult nu se poate accepta, înseamnă miliarde. Nu se poate să îți dea, să plătească statul. Tot de la buget plătește, nu aduce nimeni bani de acasă. Dacă te duci la spital, OK, se asigură ceea ce trebuie asigurat în spital, dar nu vrei vaccin, vrei teste gratuite. Din 72 de ore se repetă testul, asta unde ne duce? Deci, nu se poate. Asta înseamnă că și vaccinarea se duce în jos, înseamnă că săptămânal, cel puțin două teste gratuite pentru tot poporul nu ai de unde să plătești acest lucru și nici nu este corect - nici politic, nici moral, de nici un fel. De aceea, pentru 28 de zile se poate discuta”, a declarat Kelemen Hunor, un mare adept al vaccinării obligatorii și un recidivist de cursă lungă al ideilor totalitare

„Ori suntem de acord că anumite chestiuni pot fi făcute, ori nu suntem de acord”

„Vom discuta în coaliție, fiindcă încă nu am agreat noi forma propusă de ministrul Sănătății, și vom lua o decizie. Dar, iarăși, ori suntem de acord că anumite chestiuni pot fi făcute, ori nu suntem de acord. Să dai și la investiții, și la educație, și peste tot, dar să plătești și gratuit testele, nu merge”, a afirmat Kelemen Hunor la Digi24, citat de Agerpres.

El a spus că sunt două proiecte privind certificatul Covid (lucrul acesta l-au subliniat și protestatarii anti-certificat), menționând că a fost de acord că nu poate fi amendat proiectul venit de la Senat și că ar fi nevoie de unul nou.

Abordarea lui Rafila, „pe ici - pe colo mai nuanțată”. Prin părțile esențiale?

„Vorbim de două proiecte diferite. Deci, în primul proiect nu erau incluse testele gratuite. Acel proiect a picat la Senat, probabil că va fi pus în sertar. A venit ministrul Sănătății cu o altă gândire, altă abordare, pe ici - pe colo mai nuanțată, eu sunt de acord cu asta, și acest proiect îl vom discuta în coaliție, în care erau incluse și testele gratuite, despre acest lucru discutăm”, a mai spus președintele UDMR.

Kelemen Hunor este de acord ca certificatul Covid să nu mai fie obligatoriu dacă numărul de cazuri scade, dar nu e de acord cu excepțiile pe timpul obligativității

„Eu cu certificatul de sănătate sunt de acord și sunt de acord cu propunerea domnului Alexandru Rafila că acest certificat este obligatoriu când ajungi la o incidență de peste 1,5 sau 2 la mie. Aici este de discutat care este acel plafon și atunci toată lumea știe: dacă crește nivelul de infectare, automat în anumite situații trebuie să prezinți certificatul de vaccinare; când scade, automat scoți obligativitatea. E un lucru foarte logic, un lucru foarte bun. Trebuie să vedem dacă acceptăm excepții, eu nu sunt pentru excepții, și trebuie să vedem ce se întâmplă cu persoanele care nu sunt vaccinate, dar doresc să fie vaccinate în acea perioadă de 28-30 de zile când se face vaccinarea completă”, a adăugat Kelemen Hunor. Excepțiile despre care s-a vorbit vizau în principal angajații din domeniul cultelor religioase, cum ar fi preoții sau pastorii, cu care membrii actualei coaliții deja purtaseră un dialog pe 2 decembrie la sinagoga Coral din București, ce a lăsat impresia că va fi respectată autonomia cultelor inclusiv în această chestiune.

Dacă legea certificatului nu trece pe 21 decembrie, Hunor va aștepta până în ianuarie să treacă de Parlament

„Dacă reușim să găsim o formulă agreată de toată lumea, în zece zile poate să treacă prin ambele Camere și va intra în vigoare de la 1 ianuarie, cu mențiunea că dacă incidența ajunge la peste 1,5 la mie, obligatoriu, în anumite situații, instituții trebuie să prezinți certificatul”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR deplânge tergiversarea impunerii certificatului de vaccinare: „Dacă ar fi fost după mine, atunci acest lucru ar fi trebuit să-l rezolvăm încă din 2020”.

„În momentul în care noi am propus acel proiect, am avut majoritate. Când a ajuns la Senat, nu am mai avut majoritate. E o treabă iarăși destul de simplă. Dacă ar fi fost după mine, dar sigur lucrurile nu se întâmplă exact cum dorește unul sau altul dintre noi, atunci acest lucru ar fi trebuit să-l rezolvăm încă din 2020, nu acum. (...) Eu de la bun început am spus că cred în vaccin și vaccinul face diferența între viață și moarte”, a subliniat Kelemen Hunor.

Noi credem în libertate, nu în experimente genetice și politice. Și, da, suntem de acord că, pentru victimele reacțiilor adverse ale serului experimental, „vaccinul” a făcut diferența între viață și moarte, în sensul că i-a adus pe „fericiții câștigători” cu un picior în groapă, dacă nu cu ambele. Își asumă d-l Kelemen Hunor distrugerea a sute-mii de vieți și a milioane de locuri de muncă? E o întrebare pe care ar trebui să și-o pună toți politicienii adepți ai obligativității inoculării cu serul bazat pe ARN mesager, indiferent de ce „stăpâni” au. Pentru că, atunci când va veni clipa decontului, nu „stăpânii”, ci executanții dezastrului vor înfunda pușcăriile.