ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezent la un eveniment al Ambasadei României în Italia, ministrul de Interne Matteo Salvini a transmis un mesaj românilor stabiliți în această țară. 

”Mulțumesc poporului român pentru contribuția la comunitatea noastră. Este cea mai mare și mai integrată comunitate din Italia. Misiunea mea este să protejez în fiecare zi marea majoritate a românilor din Italia, prin izolarea celor care riscă să submineze această percepție. Mulți dintre români sunt ca frații și surorile noastre”, a declarat vicepremierul Matteo Salvini la Ambasada României.

Salvini a vorbit și despre preluarea de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Una dintre problemele Uniunii Europene este că „și-a negat rădăcinile”, a continuat vicepremierul italian.

„Îmi doresc ca în următoarele luni, dincolo de succesele în domeniul economic, România – o țară și un popor cu o cultură apropiată de a noastră, care a suferit o dictatură, din fericire acum de domeniul istoriei – îmi doresc ca în timpul Președinției române (a Consiliului UE – n.red.) Europa să meargă înainte, să își regăsească sensul, valorile, modul de a fi, pentru a-l putea propune altora. Dacă ne amăgim că UE este doar o piață, o bancă, fără rădăcini, oameni, fără copii, avem de pierdut. Noi încercăm să readucem sângele necesar în această Europă, pentru a merge înainte. Mulțumesc României și cetățenilor români, atât celor din România, cât și celor din Italia, pentru contribuțiile lor”, a subliniat Salvini, notând că românii din Italia sunt „comunitatea cea mai mare și cea mai bine integrată”.