ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, Virgil Păunescu, a declarat colegilor de la Ziarul Național că producătorii de vaccinuri nu au niciun interes ca pandemia să se sfârșească, întrucât, aduce profituri uriașe.

”Deocamdată, la nivel mondial, nu întrevăd nicio soluție. Marii producători de vaccinuri se învârt în jurul acelorași țări care sunt dispuse să plătească. Și, mai mult, de atât, nu văd nicio intenție de a trece la generația a doua de vaccinuri, pentru că generația a doua de vaccinuri ar fi însemnat o protecție pe termen mult mai lung și profituri mult mai mici. Și atunci se mențin vaccinurile astea până când nu o să mai vrea nimeni să se vaccineze. Firmele producătoare sunt în logica profitului, în mod evident. Pandemia este o sursă foarte bună de profit pentru cei care produc vaccinuri și cred că la nivel mondial s-a hotărât cine și cum își împarte acest profit. Și nu au de gând să treacă la generația a doua de vaccinuri pentru că mai sunt fraieri suficienți care să cumpere generația întâi și să vaccineze de sute de ori populația”, a precizat Păunescu.

”Contează însă foarte mult care va fi reacția populației, pentru că populația ajunge la un moment dat la un grad de saturație, neîncredere, dezinteres față de aceste lucruri. Iar conflictul mocnește, între dorința guvernamentală de a face ceva cu cantitatea uriașă de vaccinuri pe care au cumpărat-o și pentru care nu au nicio explicație și populația care nu mai are chef să fie consumatoare de vaccinuri doar pentru că s-au cumpărat. Probabil că este un business bun, ăsta cu vaccinurile, de vreme ce s-au achiziționat atât de multe doze, iar în toată Europa există un interes pentru vaccinare cam la 30%, în SUA la fel, că nu s-a atins ținta de 200 milioane, sunt la o sută de milioane de oameni vaccinați și populația nu dă buzna”, a mai adăugat vicepreședintele Academiei de Științe Medicale.