ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viceprimarul localității Urzica, Ion Vulpe, dublu vaccinat, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unor complicații COVID, anunță RomâniaTV și Evenimentul de Olt.

Decesul a fost anunțat pe pagina de Facebook a Primăriei Urzica, confirmnat ulterior și  de primarul comunei Urzica, Ion Spiridon: „A decedat aseară. A fost internat de COVID la Caracal".

Edilul a mai declarat că viceprimarul era vaccinat cu Pfizer, urmând ca, în decembrie, să se prezinte pentru a treia doză:

„A ieșit pozitiv acum vreo două săptămâni, a fost la spital și, din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Nu știu dacă mai era pozitiv acum, dar a murit din cauza complicațiilor COVID. El avea și comorbidități, a avut un accident vascular cerebral acum câțiva ani. A murit aseară (sâmbătă n.r.). Suntem devastați, nu ne așteptam la o asemenea tragedie, nu ne vine să credem. Era vaccinat cu ambele doze de la Pfizer, le-am făcut împreună, pe 3 și 24 iunie”.

Ion Vulpe lucra de ani buni în administrația locală, fiind viceprimar al comunei Urzica în ultimii 17 ani, precizează Evenimentul de Olt.

„Rata de vaccinare e mică în localitate, undeva la 30%, cred. În primărie unul singur nu e vaccinat, un angajat mai tânăr. Vicele avea două doze, în decembrie făceam 6 luni și făceam a treia doză. Cred că s-a dus cam târziu, s-a testat târziu și a mai stat acasă o zi-două să ia tratament, a văzut că nu se simte bine și a plecat la spital", a mai spus primarul.