ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, sau mai bine zis ”Lăsconi”, după cum apare în documentele de mai jos, a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva. La vremea respectivă, facultățile private erau adevărate fabrici de diplome și numai cine nu voia, nu putea să facă o facultate. Mai mult, media ei de absolvire a anilor de studiu a fost 6,93, dezvăluie Victor Ciutacu în emisiunea ”Punctul Culminant”.
  
 
În ciuda îngăduinței profesorilor, Elena Lasconi abia a terminat și această facultate. Notele sale erau unele extrem de mici, iar în 3 ani de studiu a avut media generală sub 7. La foarte multe materii a trecut cu media 5, arată documentul de mai jos.
 
 

La momentul respectiv, Universitatea Ecologică nici măcar nu primise dreptul de a organiza examene de licență de la Ministerul Educației. Din acest motiv, Elena Lasconi doar și-a dat examenul de licență la Academia de Studii Economice, conform Știripesurse.

Mai mult, în CV-urile Elenei Lasconi nu prea se regăsește facultatea terminată cu mari dificultăți.

Lasconi a explicat lipsa facultății din CV: „în CV se completează studiile superioare doar dacă sunt finalizate. Acestea se consideră finalizate doar dacă ai obținut licența”.

Mediile finale ai celor 4 ani de facultate ai Elenei Lasconi:

Anul I - 6,92

Anul II - 6.40

Anul III - 6,53

Anul IV - 6,92.

Plus competența lingvistică:
 
 
  
„Eh, stimați tovarăși, acum că Newsweek a publicat integral foile matricole din facultate ale Elenei Valerica Lasconi de la reputata Universitate Ecologică din Deva (și-a dat licența apoi, la 3 ani distanță, la ASE București), iar notele ei la matematică și statistică au fost de 5-6, v-ați lămurit și de ce Nuți părea într-adevăr convinsă că, dacă PNL ar susține-o alături de USR la prezidențiale, ea ar câștiga ÎNCĂ DIN PRIMUL TUR, 

- aceasta DEȘI art. 81(2) din Constituția României stipulează cât se poate de clar că ”este declarat ales candidatul care a intrunit, in primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegatorilor inscrisi in listele electorale.” 

Adică undeva la peste 9.000.000 (nouă milioane) voturi.

Greu, bre, cu impostorii. Și cu cioburile care râd de oala spartă când vine vorba de diplome de absolvire”, a comentat sociologul Ionuț Apahideanu.