ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, i-a răspuns lui Cristian Tudor Popescu după ce acesta s-a luat de românii care refuză vaccinarea, despre care a spus că ar trebui expulzați, scrie stiripesurse.ro.

„Cătușele, pe lângă un instrument de tortură, cum sunt prezentate acum – ele nu fac niciun rău, îți blochează mâinile. Ești în stare de arest, cu ceva trebuie să marchezi acest lucru. Ele sunt un semn al unei hotărâri a unei instanțe.Dacă am da o lege să fie expulzați din țară toți cei care nu vor să fie vaccinați? Așa a început și Adolf în Germania, Cristi. Întâi i-a însemnat pe evrei. După aia i-a expluzat: AUschwitz, Birkenau, pe unde a găsit spații de cazare și de exterminare. Ești pe drumul cel bun, Crucișătorule! Pe când intrarea în politică? Ai putea închega o mișcare a oamenilor puri...", a scris Victor Ciutacu, pe Facoobok.
 
Cristian Tudor Popescu i-a atacat dur, la un post de televiziune, pe cei care refuză să se vaccineze și susține că ar trebui să existe o lege care să-i expulzeze.

„Un cetățean al acestei țări are dreptul de a infecta premeditat un alt cetățean? N-are! Faci pușcărie. Acești inși care nu-și fac vaccinul nu au libertatea de alegere. Nu e vorba de el. Ei gândesc așa: «nu-mi pasă, sunt immun, mănânc vitamine și din moși strămoși, de la poporul lui Decebal, am carne bună pe mine și nu mă îmbolnăvesc». Dacă vrei să mori, n-ai decât! Problema e că omori pe alții, stimați domni și stimate doamne care refuzați vaccinul. Nu aveți libertatea de a infecta pe alții.

Dacă am da o lege să fie expulzați din țară toți cei care nu vor să fie vaccinați? Știți că dacă mergeți într-o țară și nu ai anumite vaccinuri poți să zaci în aeroport nu-ți dă drumul în țara respectivă? Nu ești liber să faci ceea ce dăunează grav celor din jurul tău. Libertatea înseamnă să faci ce vrei, asta le-a intrat în cap oamenilor după '90. Nu, nu faci ce vrei, decât dacă stai într-o peșteră în vârful munților. Câtă vreme trăiești în societate, legea nu îți dă dreptul să faci ce vrei nici măcar cu tine”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.
 
Cristian Tudor Popescu nu e la primul derapaj de acest gen. În 2018 afirma că inițiatorii și cei care se vor duce la Referendumul pentru Căsătorie folosesc acest instrument democratic pentru a crea „ostilitate față de orice minoritate”. CTP susținea că susținătorii familiei sunt „ăia bisericoși, ne ducem la biserică, ne facem cruci, apoi veni, ne batem copiii până când ajung la spital, îi vindem, îi violăm, dar ne ducem la biserică”.
De asemenea, el i-a făcut „handicapați mintal” pe cei care intenționau să iasă în stradă la propusul miting al PSD pentru sprijinirea familiei.

Mii de persoane s-au adunat, sâmbătă, în fața Parlamentului, dar și în alte orașe ale țării, pentru a protesta față de legea vaccinării obligatorii. Proiectul de lege a fost inițiat de Guvern în 2017, iar apoi a fost trimis parlamentarilor, unde a trecut de Senat și s-a blocat la Camera Deputaților. Zilele trecute, deputații au discutat actul la comisii și au dat un raport de adoptare, urmând să avem un vot decisiv pe proiect în următoarele zile.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews