ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 26.03/ 9:40 Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru afirmă că testarea persoanelor din aglomerările urbane mari va începe cu Bucureștiul.
„În București, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienții spitalelor sunt și ei testați. (...) Vom testa și persoanele în vârstă și cei cu comorbidități, apoi vom trece și la restul populației”, a precizat acesta.

„S-au primit 15 aparate Real Time PCR care vor avea specialiști de rigoare și se vor face aceste teste etapizat, pentu toată populația Bucureștiului, aleasă ca primă aglomerare urbană. Vor urma și celelalte orașe, Bucureștiul fiind un proiect pilot, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraș”, a spus secretarul de stat Nelu Tătaru.

„Se va ajunge la o capacitate de două-trei mii de testări pe zi. Vom face la Ministerul Sănătății programări și etapizări pe grupe de vârstă și pe categorii.
Vom începe cu Bucureștiul și cu aglomerările mari unde există un risc ridicat de transmitere”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.
 
Știrea inițială

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat miercuri că dorește implementarea unui program de testare „inovativ'” de tipul celui din Coreea de Sud în care să fie testați pentru noul tip de coronavirus toți cetățenii din București prin metoda door-to-door.

„Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat și dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toți cetățenii din București cu echipe mobile de testare door-to-door”, a afirmat demnitarul la Adevărul Live, conform Agerpres.

El a spus că încă nu au fost testate toate persoanele care se află în carantină.

„Sunt diferite fază de testare. La ieșirea din carantină se poate face o testare. Această testare se face în funcție de capacitățile centrelor și sunt prioritizați cei simptomatici, așa cum se face și în alte țări", a arătat ministrul.

Reprezentantul MS și-a manifestat speranța ca săptămâna viitoare să existe foarte multe teste pentru coronavirus disponibile la nivel național.

„Dorința noastră și necesarul pe care l-am identificat în momentul de față este undeva la minumum două milioane - maximum cinci milioane teste”, a mai susținut Costache