ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Pro România, Victor Ponta susține că are informații că din anul următor guvernul PNL va lua măsuri drastice, adică tăieri de salarii și concedieri în rândul bugetarilor, care vor duce la proteste de amploare. Ponta susține că are informații conform cărora guvernul Orban ar fi dat asigurări unei agenții de rating, care urmează să se pronunțe pe ratingul României, că după alegeri va adopta măsuri foarte dure.
 
„Aceste discrepanțe de venituri si sociale vor escalada in conflicte. Poate știe domnul Iohannis ceva, că noi suntem feriți, ori nu se conectează la realitate. Să nu uitati că inainte de SUA am avut Vestele Galbene in Franta, au fost proteste in mai multe țări europene și nu numai. Ce se întâmplă în SUA va fi in România in 20121. Să vă dau o informație în exclusivitate. Una dintre agențiile de rating urmează să se pronunțe mâine pe ratingul României. Iar acea agenție a primit informații dinspre guvernul României că nu cresc pensiile și că se vor lua măsuri drastice fiscale și bugetare, după alegeri. De la 1 ianuarie vor lua măsuri drastice de redresare fiscal-bugetară.
Deci pregătiți-vă pentru 2021, pentru că guvernul actual și PNL vor minți și vor prosti românii până după alegeri, apoi vor face ce au promis agentiilor de rating”, a spus Victor Ponta, președintele Pro-Romania la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Anunțul președintelui Pro România vine după ce un deputat USR, Claudiu Năsui, a spus că „vineri vom afla dacă una dintre principalele agenții de rating scade statul român la categoria gunoi. Știu că e un subiect mai tehnic, dar este extrem de important pentru noi. De acest rating depinde nu numai câți bani vom mai da pe dobânzi (deja dăm mult), ci și investițiile străine în România”.


„România este efectiv la limita dintre „investibil” și „neinvestibil”. Sub o anumită notă, agențiile nici nu mai recomandă investiția în statul respectiv. Atunci se zice că titlurile de stat emise devin „gunoi” (junk). Exact acolo este statul român. Aproape 4 ani de explozie de cheltuieli constantă ne-au adus aici”, susținea deputatul USR.