ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a anunțat luni seară că nu are de gând să voteze prelungirea stării de urgență dacă economia nu va fi repornită până la 1 mai. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii România9, prezentată de Ionuț Cristache la TVR1.

„Eu nu voi vota prelungirea stării de urgență, dacă puterea nu anunță că la 1 mai va da drumul economiei românești, dacă nu prezintă un plan de redresare a economiei. Dacă în Spania, care e de 100 de ori mai rău ca noi, s-a anunțat repornirea economiei, dacă în Germania sunt primiti oamenii la muncă, până și în Serbia s-au anunțat azi 5 miliarde de euro în IMM-uri și la noi nu, înseamnă ca nu mai e vorba de incompetență în Guvern, ci de ceva mai rău”, a declarat Victor Ponta.

Conducătorul formațiunii „Pro România” nu este singurul parlamentar care nu e de acord cu prelungirea stării de urgență. La rândul său, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat duminică faptul că nu va vota prelungirea măsurilor restrictive, din cauză că ar da astfel cale liberă abuzurilor și lipsei de transparență decizională. Totodată, există semnale că unii parlamentari PSD nu vor gira atitudinea conformistă luată și în trecut de Marcel Ciolacu.
 
Starea de urgență ar urma să expire joi, 16 aprilie, însă președintele Klaus Iohannis și-a exprimat intenția de a o prelungi cu încă o lună. Anterior, reprezentanții guvernamentali anunțaseră că izolarea populației ar urma să fie ridicată, treptat, începând din prima sau a doua jumătate a lunii mai, în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus.