ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm este atacat din toate părțile. Fostul premier Victor Ponta l-a ironizat după inaugurarea scutului de la Deveselu și a publicat  o fotografie prin care contrazice afirmația diplomatului că nu a fost loc pentru toată lumea la ceremonia de la Deveselu.

"Wow - ce frumoasă e diplomația, poți să spui chiar orice și nu se supără nimeni.  E drăguț să inviți la o inaugurare NUMAI oameni care nu au avut nicio treabă cu Proiectul și NICIUNUL dintre cei care din 2011 încoace au muncit la el. Dar după cum vedeți în poză, nu era niciun loc liber! 
 
Adevărul este că nu greșește Domnul Ambasador Klemm - domnia sa a venit recent la București (sau Budapesta, tot aia), era gata Scutul, practic la inaugurare ca și Cioloș. Proști suntem toți cei care am crezut că fapta noastră bună va rămâne nepedepsită!", a scris Ponta pe Facebook.

Fostul premier s-a simițit deranjat că nu a fost invitat la ceremonii. 
Klemm a fost criticat dur și după întâlnirea surpriză cu președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, potrivit B1 TV. Cei doi oficiali au discutat despre modificările aduse Codului penal, dar și pe teme politice. Klemm a criticat mai multe legi, pe care nu le consideră benefice pentru țara noastră.

La inaungurarea de la Deveselu, ambasada SUA a invitat președintele României, șefii parlamentului premierul, miniștrul apăririi și cel al externelor și câțiva consilieri prezidențiali. Toți, ajunși în funcție după amplasarea scutului antirachetă la Deveselu.

Construcția scutului antirachetă de la Deveselu a început în 2013, când Victor Ponta era premier, iar Traian Băsescu președinte. Victor Ponta nu a fost prezent la Deveselu nici în 2013, dar a ironizat participarea președintelui. "Eram convins că o sa apară cineva pe lângă ministri, în poză, chiar dacă nu a făcut nimic", spunea la acel moment fostul prim ministru.