Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm este atacat din toate părțile. Fostul premier Victor Ponta l-a ironizat după inaugurarea scutului de la Deveselu și a publicat  o fotografie prin care contrazice afirmația diplomatului că nu a fost loc pentru toată lumea la ceremonia de la Deveselu.

"Wow - ce frumoasă e diplomația, poți să spui chiar orice și nu se supără nimeni.  E drăguț să inviți la o inaugurare NUMAI oameni care nu au avut nicio treabă cu Proiectul și NICIUNUL dintre cei care din 2011 încoace au muncit la el. Dar după cum vedeți în poză, nu era niciun loc liber! 
 
Adevărul este că nu greșește Domnul Ambasador Klemm - domnia sa a venit recent la București (sau Budapesta, tot aia), era gata Scutul, practic la inaugurare ca și Cioloș. Proști suntem toți cei care am crezut că fapta noastră bună va rămâne nepedepsită!", a scris Ponta pe Facebook.

Fostul premier s-a simițit deranjat că nu a fost invitat la ceremonii. 
Klemm a fost criticat dur și după întâlnirea surpriză cu președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, potrivit B1 TV. Cei doi oficiali au discutat despre modificările aduse Codului penal, dar și pe teme politice. Klemm a criticat mai multe legi, pe care nu le consideră benefice pentru țara noastră.

La inaungurarea de la Deveselu, ambasada SUA a invitat președintele României, șefii parlamentului premierul, miniștrul apăririi și cel al externelor și câțiva consilieri prezidențiali. Toți, ajunși în funcție după amplasarea scutului antirachetă la Deveselu.

Construcția scutului antirachetă de la Deveselu a început în 2013, când Victor Ponta era premier, iar Traian Băsescu președinte. Victor Ponta nu a fost prezent la Deveselu nici în 2013, dar a ironizat participarea președintelui. "Eram convins că o sa apară cineva pe lângă ministri, în poză, chiar dacă nu a făcut nimic", spunea la acel moment fostul prim ministru.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews