ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a postat duminică un mesaj pe Facebook, adresat tinerilor basarabeni care au călătorit pe jos, de la Chişinău până la Ungheni, în Marşul lui Ştefan cel Mare, acţiune menită să atargă atenţia asupra necesităţii unirii celor două state româneşti.

"Consider ca românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Și cred că oamenii tineri și sinceri au mai mult curaj și mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admirație pentru acești tineri și gestul lor de azi!", a scris Ponta, pe Facebook.

O mie de tineri, care au pornit pe jos din Chişinău spre Bucureşti, vor mărşălui alături de cei care îi vor aştepta duminică, la ora 14,00, la Piaţa Universităţii, spre Palatul Cotroceni. Aici, ei îi vor cere preşedintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare, susține un comunicat remis de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.