ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"VICTORIEEE!..... MIHAI TÂRNOVEANU a CÂȘTIGAT!", a transmis cu bucurie Marina-Ioana Alexandru, avocata "inculpatului" Mihai Târnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului, în procesul de la Târgu Mureș intentate de o fundație autonomistă maghiară.

"Vă informez că în procesul Fundația Szekler Monitor împotriva lui Mihai Târnoveanu, de la Curtea de Apel Târgu Mureș  a fost respinsă cererea reclamantei, în favoarea lui Mihai Târnoveanu! Justiția Divină și cea pamânteană în acest caz au fost intr-un Duh! Mulțumim Doamne pentru tot!", a scris avocata. Sentința a fost dată chiar în ziua de pomenire a filosofului-martir Mircea Vulcănescu, invocat alături de Mihai Eminescu în postările medicului Târnoveanu reclamate de extremiștii maghiari anti-români la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și, apoi, aberant, în instanța târgu-mureșeană.

ActiveNews a urmărit acest caz și felicită Justiția Română pentru dreptatea făcută!

Citiți și ABERANT! Mihai Eminescu judecat împreună cu Mihai Tîrnoveanu la Curtea de Apel Târgu Mureș, pentru "naționalism", după o postare pe Facebook

Publicăm acest material însoțit de mai multe fotografii și de o filmare cu "Fii Văii Uzului", așa cum inspirat i-a denumit edilul local Constantin Toma, toate realizate profesionist în urma serbării omagiale organizate de Calea Neamului de Ziua Armatei la Cimitirul Internațional Valea Uzului, de către publicația maghiară Székelyhon. Ne bucurăm să împărtășim publicului aceste imagini frumoase - cu o notă de minus pentru fondul sonor sumbru ales în cazul filmării - reportaje care demonstrează câtă atenție acordă confrații maghiari urmăririi organizatorilor superbelor manifestări românești de la Valea Uzului și din teritoriile ocupate Harghita, Covasna și Mureș.

ACTUALIZARE. Președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Târnoveanu, și-a exprimat la rândul său bucuria prin intermediul rețelei Facebook:

"Victorie!!!
Curtea de Apel Târgu Mureș a respins toate acuzațiile formulate de fundația maghiară împotriva mea.
Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc !
Salut decizia Instanței, mulțumesc lui Dumnezeu pentru ajutor! Multumesc din suflet avocatei mele extraordinare
Marina-Ioana Alexandru, lui Silvian-Emanuel Man și Adrian Aciu pentru implicarea lor alături de Ioana. Vă Transmit vouă, dragi prieteni care m-ati încurajat, toată dragostea mea românească și vă îndemn să vă păstrați în continuare curajul și demnitatea de a fi Români, căci cu Noi este Dumnezeu!
Un gând special îl îndrept către soția mea Adriana care nu s-a descurajat și către bunul meu prieten Florin Palas care mi-a fost alături în permanență. Recunoștința Domnului General Radu Theodoru care a fost un adevărat sprijin de nădejde! Dumnezeu sa-i dea sănătate și viața lungă!
Acuzațiile care mi-au fost aduse și care au fost, iată, respinse de Curtea de Apel Târgu Mureș (mulțumesc pentru obiectivitate Domnului Judecător) au fost de discriminare, propagandă nationalist-șovină și incitare la ură. Ele vizau întreaga mea activitate desfășurată cu Asociația Calea Neamului și 14 texte publicate pe Fb., unul dintre ele conținând si un citat din articolul ,,Echilibrul" scris de Mihai Eminescu. Specific ca in cauza aceasta nu a fost vorba de poezia Doina, recitarea ei făcând obiectul unei alte plângeri. Sunt deasemenea recunoscător presei care a relatat cu o obiectivitate tot acest caz, "Cuvântul liber" din Targu Mureș cu Doamna Mariana Cristescu, ActiveNews cu Victor Roncea, Buletin de Carei cu Ciută Daniela și Mesagerul de Covasna cu Maria Crețu-Graur.
Va îmbrățișez cu mare drag pe toți și va chem din nou și din nou la Lupta pentru România! Tot înainte, nici măcar un sfert de pas înapoi!
Doamne ajută!"



Foto: Veres Nándor și Attila Pinti