ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valerian Stan anunță un pas important pentru Istorie: 

"PNȚMM, victorie în instanță împotriva Ministerului Justiției 

În numele PNȚMM, astăzi am câștigat la Curtea de Apel, ca instanță de fond, un proces împotriva Ministerului Justiției condus de „liberala” Alina Gorghiu, precum și împotriva Administrației Națională a Penitenciarelor, din subordinea aceleiași. Timp de mai mult de un an, cele două instituții, la numeroasele noastre demersuri ne-au răspuns, de tot atâtea ori și cât se poate de straniu, că în arhive nu se mai găsesc actele privind detenția și decesul lui Iuliu Maniu. În cele din urmă, le-am cerut să ne comunice împrejurările în care aceste acte au dispărut, cine este responsabil de aceasta și ce măsuri au fost luate împotriva respectivilor. De data aceasta, răspunsul n-a mai venit, drept care ne-am adresat instanței.

Ministerul Justiției a scăldat-o iar resposabilii de la ANP s-au purtat fix cum au învățat de la temnicerii regimului comunist: au mințit. Prin întâmpinare ei au susținut că ne-ar fi răspuns și la ultima cerere, însă din anexele la întâmpinare nu rezulta deloc acest fapt. 

Încât, dacă soluția va fi menținută în apel, cele două instituții sunt datoare cu un răspuns ce poate fi foarte important la întrebarea care se tot pune de 70 de ani: unde a fost înmormântat și unde se află osemintele marelui patriot martir Iuliu Maniu. Lucruri pe care sovieticii, oamenii lor din România și, iată, și urmașii lor le-au vrut și le-ar vrea tăinuite pe vecie."