ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activistul pro-viață Mark Houck a fost găsit nevinovat luni de acuzațiile federale de agresiune care decurg dintr-un incident cu îmbrânceli în fața unei clinici de avort din Philadelphia. Susținătorii acestui acestui curajos creștin,  tată a șapte copii, au plâns și s-au îmbrățișat unii pe alții după ce verdictul a fost citit la Tribunalul Districtual al SUA din Philadelphia, scrie catholicnewsagency și FoxNews.

După achitarea sa, Houck a declarat reporterilor din fața tribunalului că „este o ușurare", adăugând că se simte „bucuros" și „binecuvântat".

„Nu am fi putut face acest lucru fără credință", a spus el.
 
 
 Administrația Biden a susținut că Houck a încălcat legea FACE (Freedom of Access to Clinic Entrances), care incriminează folosirea forței cu intenția de a răni, intimida și interfera cu lucrătorii clinicii, potrivit unui raport anterior al Fox News. Houck a explicat cum și-a apărat, de fapt, în acea zi,  fiul de voluntarul Bruce Love, de la cea mai mare clinică de avorturi din SUA.
 

„El se afla la aproximativ 30 de centimetri de fiul meu după ce avusese deja o altercație cu el", a început Houck să rememoreze incidentul pentru „Hannity”. Când fiul lui Houck s-a mutat în spatele lui, acesta și-a dat seama că băiatul său era „vizibil speriat", iar insultele au continuat să fie îndreptate spre ei. Apoi, tatăl catolic i-a spus lui Love să se întoarcă la locul unde stă de obicei. 

„Îl conduc acolo și îi spun să nu mai vorbească cu fiul meu", și-a amintit activistul. „El nu are nicio permisiune să vorbească cu fiul meu. Următorul lucru pe care îl știu este că se întoarce și vorbește din nou cu fiul meu, iar apoi l-a împins pe acesta." 

Deși activitul creștin pro-viață, avut parte de multe întâlniri de-a lungul anilor, aceasta a fost prima dată când voluntarul „și-a depășit limitele", iar băiatul a devenit „momeală pentru el".  O echipă SWAT formată din aproximativ 25 de persoane a apărut în mod șocant la casa lui Houck, bătând la ușa familiei. 

„Au spus că vor intra prin efracție dacă nu le deschide", a declarat anterior soția Ryan-Marie pentru Catholic News Agency, „apoi aveau aproximativ cinci arme îndreptate spre soțul meu, spre mine și, practic, spre copiii mei".  Acum, calvarul familiei este în sfârșit încheiat, după ce juriul l=a găsit nevinovat. 

„Ceea ce am făcut a fost să obținem o mare victorie pentru mișcarea pro-viață împotriva administrației Biden", a reflectat Peter Breen, EVP și șef de litigii la Thomas More Society. "Ei încercau să sperie activiștii pro-viață să iasă pe trotuare și să fie activi.”