ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător federal a anulat mandatul de vaccinare la o școală de medicină din Louisiana, considerând că acesta încalcă drepturile de libertate religioasă prevăzute de Constituția statului Louisiana și a emis un ordin de restricție temporară (TRO) împotriva școlii, relatează Breitbart.

Judecătorul districtual american Terry Doughty, numit de fostul președinte Donald Trump, a emis ordinul după ce studenții Lynn Magliulo, Matthew Shea Willis și Kirsten Willis Hall de la Edward Via College of Osteopathic Medicine (VCOM) au susținut că politica școlii încalcă libertatea religioasă.

La 30 iunie 2021, VCOM a trimis un e-mail studenților prin care îi anunța că școala le cerea tuturor studenților să se vaccineze complet împotriva coronavirusului pentru a se înscrie la cursurile din toamna anului 2021. De asemenea, e-mailul spunea că scutirile religioase și medicale, pe care colegiul le-a limitat, vor fi ascultate pe bază individuală. Cu toate acestea, VCOM s-a contrazis ulterior spunând că nu va recunoaște scutirile religioase sau medicale, potrivit documentelor din instanță.

Cei trei studenți au fost în dezacord și au solicitat scutiri bazate pe "convingeri religioase profunde". Potrivit ordinului de restricție temporară, studenții s-au opus vaccinului deoarece credeau că acestea sunt "concepute din țesuturi fetale avortate, încălcându-le convingerile religioase". De asemenea, ei au fost în dezacord deoarece vaccinul este aprobat doar pentru uz de urgență "și, prin urmare, este experimental".

Studenții au susținut că cererile lor de scutire au fost ulterior respinse, iar Magliulo a declarat că i s-a dat un termen limită prin e-mail, 19 iulie 2021, pentru a amâna școala timp de un an sau pentru a se vaccina împotriva coronavirusului.

După ce a devenit clar că studenții urmau o acțiune în justiție împotriva școlii, VCOM și-a schimbat politica de scutire de trei ori, a aprobat scutirile religioase ale studenților "pentru momentul actual" și, în cele din urmă, a creat ceea ce judecătorul Doughty a considerat a fi restricții împovărătoare care ar fi interferat cu capacitatea studenților de a absolvi.

Una dintre restricțiile excesive ale școlii a inclus interzicerea studenților nevaccinați de a participa la Examinările standardizate ale pacienților și la Experiențele clinice timpurii "care sunt necesare pentru a avansa sau a absolvi", potrivit documentelor instanței.

Doughty a declarat că VCOM a mai "pus o listă de cerințe de tip "Scarlett Letter" pentru cei "nevaccinați", în care studenții ar trebui să dezvăluie statutul lor de "nevaccinat" altor studenți "pentru a obține consimțământul celorlalți studenți de a lucra cu cei "nevaccinați"''.

Scutirea religioasă a fost limitată în timp până când unul sau mai multe dintre vaccinurile aflate în prezent sub Autorizație de Utilizare de Urgență vor primi aprobarea completă a FDA. Elevii nevaccinați au fost, de asemenea, amenințați cu suspendarea dacă erau prinși fără mască de protecție.

Judecătorul Doughty a spus că "amenințarea la adresa libertății religioase era iminentă" atunci când s-a referit la cazul studenților și a spus că "potențialul prejudiciu al unei încălcări constituționale, capacitatea de a-și finaliza educația, acuzațiile de etică și posibila expulzare depășește interesul VCOM".

El a mai precizat că restricțiile privind capacitatea studenților de a se opune mandatului care îi împiedică să poată absolvi "înfrânge scopul de a avea dreptul la disidență".

Legea din Louisiana nu prevede o metodă prin care instituțiile să restricționeze disidența. VCOM ar fi autorizată să excludă studenții nevaccinați până la sfârșitul perioadei de incubație a bolii sau până când aceștia prezintă dovezi de vaccinare. Cu toate acestea, acest mecanism necesită o recomandare din partea Biroului de Sănătate Publică din Louisiana, pe care școala nu o are.

"Prin urmare, în conformitate cu legea din Louisiana, studenții de la VCOM nu sunt supuși cerințelor obligatorii de vaccinare ale VCOM dacă studentul prezintă o declarație scrisă din partea unui medic care să ateste că procedura este contraindicată din motive medicale sau prezintă un dezacord scris din partea studentului sau a tutorelui acestuia", a decis judecătorul.

Solicitantul general Liz Murrill, în numele procurorului general, a colaborat cu studenții reclamanți și cu avocatul lor pentru a obține un "rezultat favorabil".

"Chiar și în timpul unei pandemii, trebuie să protejăm drepturile cetățenilor noștri", a declarat procurorul general Jeff Landry. "Sunt mulțumit de decizia instanței și mă bucur că acești studenți se pot concentra pe ceea ce este important: educația lor."

"Aceasta este o victorie pentru oamenii din Louisiana care au convingeri religioase sincere și alte rezerve cu privire la aceste vaccinuri", a adăugat Solicitor General Murrill. "Concluzia este că legea și constituția se aplică în continuare. Îi suntem recunoscători judecătorului Doughty pentru că le-a protejat drepturile și a susținut statul de drept și vom continua să lucrăm pentru a ajunge la o soluție acceptabilă."