ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În vremuri mai tulburi și mai apăsătoare decât oricând, când masca și buletinul la control au devenit permise de trecere  pentru a te închina sfinților și lui Dumnezeu, iar orice gând înălțat către ceruri e întrerupt violent de Ro-Alerte și statistici ale morților, undeva, pe Colina Bucuriei, niște voci divine readuc speranța. Grupul psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române, sub conducerea arhidiaconului Mihai Bucă, a lansat un demers unic în existența Bisericii Ortodoxe Române. Psalții din ”Tronos” aduc, înainte de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ofrandă Ocrotitorului Bucureștilor, ca o mângâiere pentru credincioșii care nu vor avea acces la pelerinajul care începe duminică, 25 octombrie, și se sfârșește marți, 27 octombrie, în condiții fără precedent.

Arhidiaconul Mihail Bucă și psalții din ”Tronos” au filmat primul videoclip dedicat sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. ”Scena” videoclipului este Colina Bucuriei, lângă Catedrala Patriarhală, unde a răsunat canonul și troparul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.