ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația ”Mihai Eminescu” – Viena a inițiat organizarea unor activități cu caracter  omagial, în cadrul ”Zilelor teiului eminescian”, care se vor desfășura în capitala Austriei, în perioada 20-21 octombrie 2017, informează asociația, într-un comunicat.

Cu această ocazie, în data de 20 octombrie 2017 vor avea loc următoarele manifestări: lansarea volumului „Eminescu - Itinerar vienez”, autor Dan Toma Dulciu, recitaluri ale artiștilor Mălina Ciobanu-vioară, Ruben Doran-keyboard, expoziție de pictură Mihai Cotovan. Evenimentul va fi găzduit de „Palatul George Sina”, din Fleischmarkt 20,    urmat a doua zi, 21 octombrie a.c., de plantarea unui tei în „Parcul Municipal” (Stadtpark), aflat în centrul capitalei, provenind din Parcul Copou – Iași, precum și dezvelirea unei plăci comemorative, dedicate lui Mihai Eminescu. Manifestările se vor încheia în aceeași zi cu un spectacol folcloric oferit de Ansamblul profesionist ”Ciprian Porumbescu” – Suceava, la ”Haus der Begegnung”, Königseggasse10. 
 
Aceste manifestări culturale se bucură de sprijinul Ambasadei României și Ambasadei Republicii Moldova la Viena, al I.C.R. – Viena, precum și al Primăriei Municipiului Iași și Consiliului Județean Suceava.