ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi au loc cele mai importante alegeri nu doar din istoria SUA, dar și a întregii civilizații nord atlantice. De rezultatul acestora depinde încotro se îndreaptă lumea: spre globalizare totală sau dezvoltarea națiunilor, spre experimente neomarxiste sau valori conservatoare, spre dictatura minorităților sau păstrarea democrației, spre egalitarism absolut sau egalitatea în fața legii, spre multiculturalizare defectuoasă sau culturalizare armonioasă, spre anticreștinism agresiv sau respectarea tuturor religiilor etc.

Poate să nu-ți placă Trump, poți să nu fii de acord cu el, dar meritele sale sunt incontestabile:

1) Pentru prima dată în mulți ani, SUA nu au declanșat niciun conflict militar. Ba dimpotrivă, Statul Islamic a fost distrus, mai multe țări arabe au stabilit relații diplomatice cu Israel, Coreea de Nord a acceptat medierea americană și vizita primului președinte al SUA, conflictul dintre India și Pakistan a fost detensionat, Rusia nu a mai atacat statele ex-sovietice etc.

2) Trump a relansat economia americană. A eliminat mai multe reglementări care îngreunau inițiativele antreprenoriale, a redus taxele și prețul la carburanți, a ieftinit medicamentele, a readus companiile americane, ceea ce a dus la cea mai mică rată a șomajului din ultimii 70 de ani.

3) În mandatul său, libertatea religioasă a redevenit un principiu fundamental al democrației americane, iar lăcașele de cult au fost recunoscute drept "esențiale". Terorismul islamic a fost condamnat cu fermitate (mulți teroriști au plătit cu prețul vieții) și "Crăciunul fericit" a înlocuit "Sărbătorile fericite".

În fond, Trump ar fi recâștigat lejer alegerile prezidențiale dacă nu erau cele două impedimente imprevizibile: virusul chinezesc și moartea lui George Floyd. Totuși, el nu a renunțat la luptă, în pofida unei prese ostile, a acuzațiilor nefondate, a impeachment-ului nejustificat, a hărțuirilor frecvente și a propagandei progresiste.
Chiar dacă s-ar putea să piardă, el o va face cu demnitate. Iar nouă nu ne rămâne decât să ne rugăm că va învinge!