ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vremuri grele pentru McDonald's. Gigantul american răspândit în toată lumea se confruntă cu ”o criză profundă” și acestea ar putea fi ”ultimele sale zile”. Informația este dată de cotidianul britanic The Independent care descrie, în detaliu, criza în care s-a cufundat McDonald's.

McDonald's  ar putea fi „pe moarte”. Viitorul arată sumbru pentru unii dintre proprietarii de francize McDonald's din SUA, care au analizat ultimele performanţe financiare ale celui mai popular lanţ de restaurante fast food din lume.
 
Și, având în vedere că la nivel global 81% din restaurantele McDonald's operează în regim de franciză, scăderea moralului ar putea provoca multe alte probleme.
 
Situația catastrofală reiese și din sondajul anual tradițional realizat de Mark Kalinowski. Și care, în acest an, a arătat cele mai proaste rezultate din ultimii 12 ani. Mai mult, se pare că toate eforturile făcute în ultima perioadă de gigantul american, de a se reinventa și a se adapta cât mai mult la cerințele publicului, au fost în zadar.
 
În încercarea de a-şi reveni financiar, McDonald's a introdus meniuri de tip mic dejun pe tot parcursul zilei în restaurantele din SUA, ca parte a strategiei CEO-ului Steve Easterbrook. El vrea și să deschidă centre de comandă digitală pentru clienţii McDonald's şi să introducă noi produse în meniuri. Strategia pare însă să nu mai ajute la nimic.

„Ne aflăm într-o criză profundă şi nimic nu se schimbă”, a scris unul dintre proprietarii de francize McDonald's.
„Directorul executiv plantează seminţele cesiunii noastre. Noi suntem un restaurant fast food, nu unul obişnuit, precum Fast Guys sau Chipotle. S-ar putea ca sistemul să-şi trăiască ultimele zile”, afirmă un al proprietar de franciza.

McDonald's încearcă să compenseze declinul vânzărilor din ultimii doi ani în SUA, dar proprietarii de francize nu sunt impresionaţi.

„Sistemul este pierdut în acest moment. Meniurile noastre sunt încă „umflate” şi încercăm în continuare să facem prea multe lucruri pentru prea mulţi oameni”, a declarat un alt proprietar de franciză McDonald's.


FAST FOOD vs FAST CASUAL 

Toate aceste schimbări riscă să denatureze McDonald's, expunând compania la riscul de a se vedea depășită și ”învinsă la puncte” de concurență. Pentru că, după ani de zile de luptă pentru dominarea pieței, oamenii din toată lumea au început să înțeleagă și să simtă riscurile care derivă din așa numitul  "junk food”, iar din urmă vin tare noi lanțuri precum Chipotle, Panera și Shake Shake care mizează pe calitate.