ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Premierul ungar Viktor Orban a apreciat votul europarlamentarilor români din ALDE împotriva rezoluției Sargentini care condamna Ungaria, iar ca urmare europarlamentarii unguri au votat la rândul lor împotriva rezoluției critice a Parlamentului European privind România, scrie romanialibera.ro.
 
Evaluând programele de dezvoltare economică finanțate de Ungaria în străinătate, Orban a declarat că nu are sens să sprijine companiile care sunt apoi expuse represaliilor de către statul care exercită puterea supremă, realtează agenția ungară MTI. Prin urmare, Ungaria solicită partidelor etnice maghiare să obțină prin negocieri consimțământul majorității națiunilor pentru astfel de programe. Așa s-a întâmplat în România, unde Ungaria este în prezent capabilă să implementeze programe de dezvoltare economică cu acordul națiunii majoritare, a spus el.

Orban a afirmat că deputații din Parlamentul României, chiar dacă aparțin grupului liberal, au votat împotriva raportului Sargentini care a condamnat Ungaria în Parlamentul European. În consecință, parlamentarii europeni ai partidelor de guvernare din Ungaria au sprijinit în unanimitate România într-un vot asupra unei rezoluții a PE care a atacat țara la începutul acestei săptămâni.

Într-o înregistrare publicată pe site-ul guvernului ungar, Orban a declarat că volumul și valoarea comerțului germano-francez reprezintă doar jumătate din ponderea comerțului dintre Grupul de la Vișegrad și Germania, pe care el l-a numit "o dezvoltare fără precedent". Premierul ungar a declarat că a prezis mai demult că Europa Centrală, inclusiv Bazinul Carpatic, va deveni motorul creșterii economice a Europei în anii următori. Comentând situația din Europa de Vest, Orban a spus că "la vest de Viena situația este lipsită de speranță în ceea ce privește demografia", deoarece multiculturalismul a declanșat tendințe sociale aproape ireversibile în orașele mari. Va fi "spectaculos" să vedem cum se va schimba structura și ordinea reprezentării politice, a adăugat el.