ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu o săptămână înainte de alegerile europarlamentare, premierul maghiar Viktor Orbán, extrem de popular, a îndemnat zecile de mii de susținători „pro-pace” să respingă candidații care îl susțin îl pe George Soros,

„Nu vom sacrifica tineri maghiari pentru ca speculatorii de război să facă o crimă financiară. Respingem planul de război care a fost conceput pentru bani, pentru achiziționarea de bunuri în Ucraina și pentru interesele marilor puteri", a declarat el, potrivit LifeSite.
 

Orbán și-a rostit remarcile puternice de pe Insula Sfânta Margareta, care se află în mijlocul fluviului Dunărea, în capitala țării, Budapesta. Postul de știri Hungary Today a descris evenimentul ca fiind o demonstrație de „forță și unitate în apărarea valorilor conservatoare creștine, împotriva ideologiei de gen, a retoricii de război sau a societății deschise”.

Mai multe publicații au raportat că Facebook a interzis temporar discursul după ce a susținut că acesta „a împărtășit simboluri asociate cu persoane și organizații clasificate ca fiind periculoase”.

Orbán și-a petrecut o mare parte din timp expunând eforturile lui Soros, pe care l-a menționat de șase ori.

„Stânga maghiară este în solda lui George Soros. El le finanțează mass-media, iar listele lor electorale sunt pline de oamenii lui", a spus el. „Noi, cei din partea națională, nu avem nicio intenție de a ne supune generalilor Planului Soros de la Bruxelles”.

Orbán, în vârstă de 61 de ani, a fost oarecum singur în Europa când a cerut o încetare a focului în conflictul dintre Ucraina și Rusia. În discursul său, el a menționat că Vaticanul, precum și premierul slovac Robert Fico, care a supraviețuit recent unei tentative de asasinat, sunt, de asemenea, în favoarea unei soluții pașnice. Dar el a mai spus că trebuie să aibă loc mai multe victorii politice înainte de a se putea obține o pace adevărată.

„Mulți oameni cred că răul nu există. Dar răul se află în spatele războaielor mondiale. Nu trebuie să cedăm în fața lui! A venit timpul pentru exorcizare. Ori câștigăm noi, ori câștigă ei. Nu există o a treia cale - doar un al treilea război mondial. Să-i arătăm lui Soros unde trăiește Dumnezeul maghiarilor!”

Orbán a făcut, de asemenea, conexiuni între conflict și haosul politic mai larg care se desfășoară în întreaga Europă.

„Marile războaie nu apar de nicăieri. Criza economică, lipsa materiilor prime, concurența în domeniul armelor, pandemiile, falșii profeți, tentativele de asasinat, umbre sinistre în jurul nostru. Așa începe totul", a tunat el.  „Doar pentru ca și Bruxelles-ul să înțeleagă: Fără migrație! Fără gen! Fără război!”

Orbán a remarcat apoi ce impact ar putea avea o escaladare în Ucraina pentru Europa și cum s-ar putea să nu fie atât de diferit de ceea ce a trăit în urmă cu un secol.

„Susținătorii războiului s-au intoxicat. Ei vor să învingă Rusia, așa cum s-a încercat în primul și al doilea război mondial. Ei sunt chiar gata să se ciocnească cu tot Estul", a spus el. „În Primul Război Mondial, am pierdut două treimi din țara noastră. În cel de-al Doilea Război Mondial, forțele pregătite de luptă ale armatei maghiare au fost distruse pe pământ străin.”

„Nu vom merge la război”, a declarat el categoric. „Nu vom merge în est pentru a treia oară; nu vom merge din nou pe frontul rusesc. Am mai fost acolo și nu avem ce căuta acolo.”

Orbán și-a încheiat remarcile puternice într-o notă optimistă, sperând că Statele Unite vor oferi o victorie lui Donald Trump în fața lui Joe Biden în cursul acestui an.

„Peste o săptămână, vom primi întăriri din partea tuturor țărilor din Europa și vom putea construi o coaliție europeană pro-pacea la Bruxelles. În toamnă, americanii pot alege un președinte pro-pace, iar împreună cu ei putem reuni o coaliție de pace pan-occidentală, transatlantică.”