ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu 15 februarie, cetățenii maghiari ar putea fi nevoiți să se vaccineze cu trei doze pentru a putea obține certificatul verde, dar mai există și o portiță pentru cei cu doar două doze, informează Evenimentul Zilei.
 
Iată ce a declarat șeful de cabinet al premierului Viktor Orban:
 
„Semnificația trecerii prin boala COVID-19 se va modifica după varianta Omicron. Vaccinul este cel care asigură protecție, mai degrabă decât trecerea prin boală”

Documentul care oferă acces populației în diverse instituții și localuri va fi eliberat doar persoanelor care sunt vaccinate cu trei doze de ser anti-COVID-19 sau persoanelor vaccinate cu două doze, dar care să prezinte un termen de maximum șase luni de la a doua administrare, precizează sursa citată.

Totodată, șeful de cabinet al lui Viktor Orban, Gergely Gulyas a declarat că va fi posibilă vaccinarea cu a patra doză, dar cu recomandarea medicului:

„Oricine poate primi o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 după consultarea unui medic, un decret în acest sens va fi publicat în cursul săptămânii”, a precizat Gergely Gulyas, potrivit Agenției Naționale de Presă

Regula cu trei doze booster se va aplica doar persoanelor peste 18 ani, potrivit șefului de cabinet, în timp ce, pentru ceilalți, va fi suficientă administrarea a două doze pentru obținerea certificatului.