ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu această săptămână,  profesorii din Ungaria care nu s-au vaccinat până la 30 decembrie 2021 vor intra în concediu fără plată. Astfel, profesorii nevaccinați care au fost trimiși în concediu forțat se vor putea întoarce la muncă doar dacă vor putea prezenta un test PCR negativ, nu mai vechi de trei zile, pe cheltuiala lor, potrivit CGTN.

Erzsebet Nagy, membră a Sindicatului Democratic al Profesorilor, a declarat pentru CGTN că decizia este inutilă, în principal pentru că nu se aplică studenților, profesorilor cu contracte temporare, personalului din bucătărie sau personalului de curățenie. Noua regulă ar putea provoca o lipsă de profesori, a spus ea.

„O bună parte din personal a fost scutit de ministru. Dar totuși, o parte din profesori nu vor reveni la cursuri, ceea ce înseamnă că zeci de mii de elevi vor fi grav afectați”, a explicat Nagy, citată de Mediafax.

Un alt profesor, David Szabo, care lucrează la o școala privată, a spus că regula vaccinării nu se aplică și în instituția în care lucrează acesta, decizia, în acest caz, fiind lăsată la latitudinea profesorilor. 

„În cazul nostru, pentru că suntem o școală privată, patronul instituției a lăsat profesorii să decidă dacă se vaccinează sau nu. Cred că a făcut singurul lucru inteligent”, a declarat profesorul, conform sursei citate.