ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu la emisiunea Kossuth Rádió, premierul Orbán a vorbit despre cele mai recente decizii de combatere a răspândirii coronavirusului: "Un lucru este cert, toți virusologii spun că suntem băgați până la gât în al patrulea val și că partea cea mai grea urmează să vină. Așadar, nu am depășit vârful. Prin urmare, cifrele vor crește și toată lumea poate lua virusul, dar nu toți cu aceleași consecințe", a declarat premierul Viktor Orbán, potrivit About Hungary.
 
Potrivit premierului, oricine nu este vaccinat reprezintă un pericol nu doar pentru el însuși, ci și pentru noi toți ceilalți.

"Singurul lucru care ne protejează de acest virus este vaccinarea. Iar acum constatăm și noi, cel puțin experții sunt unanimi în a spune, că la 4 până la 6 luni după a doua vaccinare, nivelul de protecție al vaccinului slăbește. Prin urmare, se justifică o a treia vaccinare. Nu pot spune mai mult decât că eu însumi am făcut al treilea vaccin după al doilea vaccin. Nu am luat încă acest virus sau, dacă îl voi lua, sper să nu mă doboare", a spus el.

Vorbind despre cei care au ales să nu se vaccineze, premierul Orbán a spus că dacă toată lumea s-ar vaccina, nu ar exista un al patrulea val, sau dacă ar exista unul, "ar fi mai degrabă unul micuț".

"În cele din urmă, toată lumea va trebui să fie vaccinată; chiar și anti-vacciniștii își vor da seama că fie se vor vaccina, fie vor muri. Așadar, îi îndemn pe toți să profite de această oportunitate. Săptămâna viitoare vom avea o săptămână de vaccinare și puteți merge la 101 puncte de vaccinare, de la ora 7.00 la 19.00, pentru a vă face al treilea sau al doilea vaccin fără să vă înregistrați sau să vă înscrieți", a declarat premierul.