ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban, care a făcut marți prima sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse, l-a îndemnat pe președintele Volodimir Zelensky să ia în considerare „o încetare a focului” cât mai repede posibil pentru a ajunge la pace, scrie Le Monde, citat de mariustucă.

„I-am cerut președintelui să ia în considerare posibilitatea unei încetări rapide a focului” , care să fie „limitată în timp și să permită accelerarea negocierilor de pace” , a declarat liderul naționalist, singur în Uniunea Europeană.


În timpul vizitei lui Viktor Orban la Kiev, Volodimir Zelenski face apel la „pace justă” pentru Ucraina și cere Europei să-și mențină ajutorul militar. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat marți asupra importanței unei „păci juste” în țara sa, în timpul vizitei la Kiev a premierului ungar Viktor Orban, care a preluat șeful Consiliului Uniunii Europene și este cunoscut pentru apropierea acesteia. spre Moscova.

Volodymyr Zelensky a declarat într-o conferință de presă că vizita liderului ungar a ilustrat „prioritățile comune europene, cât de important este să aducem pacea justă în Ucraina și în întreaga Europă” .

Președintele ucrainean a pledat marți pentru sprijinul continuu pentru ajutorul militar european pentru Kiev din partea premierului ungar, care a blocat plata acestuia în trecut.

„Este, de asemenea, foarte important pentru noi toți din Europa ca sprijinul pentru Ucraina să rămână la un nivel suficient ”, a explicat el.