ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban i-a salutat luni pe maghiarii transilvăneni și comunitatea Bisericii reformate, într-o scrisoare marcând finalizarea renovării Colegiului reformat din Târgu Mureș, a anunțat șeful biroului de presă al premierului, transmite Cotidianul.

„A venit timpul bucuriei și recunoștinței. Volumul uriaș de muncă depus și anii de zbateri au dat roade: Colegiului reformat din Târgu Mureș i-a fost redată vechea glorie”, a scris premierul ungar.

Viktor Orban le-a mulțumit, totodată, maghiarilor din Transilvania pentru perseverența, munca și rugăciunile lor, amintind că, în pofida tuturor greutăților cu care s-a confruntat, comunitatea bisericii reformate și-a urmat conștiința.

„Noi, ungurii, luptam deja pentru supraviețuire când a ajuns Reforma în Ungaria și Transilvania”, a scris Viktor Orban. „Patria care fusese ruptă în trei bucăți zăcea în ruine și până și speranța de prosperitate și glorie era pierdută, când Cuvântul Domnului predicat și citit în limba maternă le-a readus oamenilor puterea”, potrivit premierului ungar.

„Astăzi, la aniversarea Reformei, vedem că în Transilvania sunt construite și renovate grădinițe și școli”, instituții cruciale pentru supraviețuirea maghiarilor, a notat Viktor Orban, care a mai adăugat că la Colegiul reformat din Târgu Mureș „sunt întrunite toate condițiile pentru a avea cât mai mulți absolvenți angajați față de patria lor, asemenea predecesorilor lor”, mai scrie sursa citată.