ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FIDESZ, partidul de guvernământ al premierul ungar Viktor Orban, aflat de 12 ani la putere în Ungaria, conduce cu 60% din voturi după alegerile legislative desfășurate duminică, în timp ce alianța opoziției a obținut 29% din sufragii, după rezultatele anunțate în 23% din secțiile de votare, transmite Agerpres, preluat de ActiveNews.

Rezultatele preliminare, cu 36,3% din voturile listei naționale a partidului numărate, au arătat că partidul FIDESZ al premierului Orban este lider cu 58% din voturi, față de 30,4% pentru o alianță formată din șase partide de opoziție.

Alianța Fidesz-KDNP  era așteptată să câștige alegerile parlamentare din Ungaria, potrivit sondajelor de opinie. Astfel, partidele de guvernământ vor obține 121 de mandate potrivit unui sondaj efectuat de institutul german Medián, amintit de Știripesurse.

Potrivit estimărilor Medián, celelalte două partide, Partidul Câinilor cu Două Cozi din Ungaria și Mișcarea Patria Noastră nu vor intra în parlament.

Fidesz-KDNP va obține 121 de mandate, un mandat va reveni reprezentantului minorității germane.

Minoritatea română nu pare a fi reprezentată în viitorul parlament, așa cum au asigurate toate minoritățile din România, cel puțin un loc, bașca formațiunea discriminatorie etnic UDMR.

Coaliția Democratică (DK) poate conta pe 21 de mandate, Jobbik (Mișcarea pentru o Ungarie Mai Bună) poate avea 16, Mișcarea Momentum 15, Partidul Socialist Ungar 12, iar partidul Dialog pentru Ungaria 8. Partidul Politica Poate Fi Altfel (LMP) obține 5 locuri în urma unei convenții încheiate cu DK, prin care aceasta din urmă asigură LMP numărul de deputați necesar pentru a forma un grup parlamentar.