ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Speranța că viața ar putea reveni în curând la normalitate a fost spulberată de premierul Boris Johnson săptămâna aceasta, când a spus că restricțiile vor rămâne în vigoare pentru a preveni un al treilea val epidemic mortal, relatează The Telegraph.
 

Anunțul s-a bazat pe un model considerat deprea „pesimist”, respectiv un studiu care a sugerat că o ieșire completă din starea de lockdown în iunie ar declanșa un nou val de spitalizări la fel de grav ca vârful înregistrat în ianuarie, și se va putea solda cu până la 59.900 de decese.


Pare absurd ca Marea Britanie să se confrunte din nou cu o situație similară celei din al doilea val, după un program de vaccinare atât de bine pus la punct, care a adus, totuși, și foarte multe victime în rândul vaccinaților britanici - 402 morți raportați până pe 3 martie și zeci de mii de reacții adverse a.c..

Priviți mai atent modelul realizat de Imperial College, Warwick University și London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) și veți vedea limpede cum au apărut aceste estimări atât de sumbre, afirmă sursa citată.

Risc în rândul vaccinaților
 
În rezumatul studiului guvernamental transmis de Grupul științific de realizare a modelelor privind gripa pandemică (SPI-M-O) există un paragraf extraordinar care analizează cine va muri într-un al treilea val (GRAFIC MAI SUS - Stânga - Spitalizați, Dreapta - Morți; cu albastru, vaccinații cu două doze, cu verde vaccinații cu o doză): 

„Înmulțirea bruscă atât a numărului spitalizărilor, cât și al deceselor e dominată de cei care au primit două doze de vaccin, care alcătuiesc circa 60-70% din valul respectiv. Ceea ce poate fi pus pe seama numărului mare de vaccinări în rândul grupelor de vârstă celor mai predispuse la riscuri”.
 

Da, ați citit corect, decesele din valul al treilea vor fi în mare parte ale unor persoane care au fost vaccinate.
 
Raționamentul este că circa 10% dintre vaccinații în vârstă de peste 50 de ani nu vor fi protejați de vaccin în baza eficacității declarate de 90%, ceea ce echivalează cu un număr de aproape 3 milioane de oameni.

Imperial College a prezis că ridicarea completă a restricțiilor ar putea genera până la 40.000 de decese – sau aproape 60.000, după cum sugerează predicția celor de la Warwick. Cu toate acestea, numerele par să fie mult prea mari în comparație cu ceea ce cunoaștem despre virus.

În primul și al doilea val, circa 147.000 de persoane din grupa celor peste 50 de ani și/sau vulnerabile au murit în Marea Britanie din cauza Covid, aproximativ 1 din 200 (0,5%). Cu alte cuvinte, șansele de supraviețuire sunt la această oră de 99,5%. Dar, conform noului scenariu, numărul ar crește la 1 din 70 (1,42%).

Conform studiului Guvernului Marii Britanii, rezultă că programul de vaccinare în masă va dubla, cel puțin, riscul de deces în rândul persoanelor peste 50 de ani?

Citiți aici integral STUDIUL dat publicității prin intermediul platformei guvernamentale anti-Covid de grupul științific britanic, studiu care, pe bună dreptate, sperie toți vaccinații din Marea Britanie și din lume.