ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Justiției din Republica Moldova a refuzat să înregistreze Partidul Forța Poporului, proiect inițiat de Platforma Demnitate și Adevăr, a anunțat liderul formațiunii, Andrei Năstase, citat de Radio Europa Liberă.

În timp ce mii de oameni protestau în fața Ministerul Justiției, Năstase a că declarat că formațiunea pe care o conduce și despre care spune că e „pro-europeană, pro-democratică și anti-Plahotniuc”, va participa oricum la următoarele alegeri parlamentarii.

Vineri a fost a treia zi de proteste în centrul Chișinăului, unde mii de oameni chemați de liderii Platformei DA și ai formațiunilor PSRM și Partidul Nostru au cerut din nou anularea învestirii guvernului Filip și organizarea de alegeri anticipate.

Andrei Năstase a îndemnat oamenii să vină din nou la protest duminică, 24 ianuarie, ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale.

Foto: independent.md