ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Executivul pregătește primele propuneri de măsuri din cadrul stării de urgență și va urma un prim val de măsuri pentru angajatori, dar și pentru angajații nevoiți să intre în întrerupere temporară a activității, a scris duminică, pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

„În vremuri de criză, folosim intens sisteme de videoconferință. Zi plină. La începutul zilei - ședință cu premierul Ludovic Orban și colegii Cîțu (Florin Cîțu, ministrul Finanțelor n.r), Boloș (Ioan Boloș, ministrul Fondurilor Europene n.r), Popescu (Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri n.r), Oros (Adrian Oros, ministrul Agriculturii n.r) pe măsuri economico-sociale privind limitarea impactului epidemiei. Pregătim primele propuneri de măsuri din cadrul Stării de urgență. S-a lucrat de aseară până la 5 dimineață, într-un grup de lucru cu specialiști din ministerele cheie. În această după-amiază avem consultare online cu mediul de afaceri. Culegem informații și explicăm măsurile în lucru. Va urma un prim val de măsuri pentru angajatori dar și pentru angajații nevoiți să intre în întrerupere temporară a activității (șomaj tehnic) pe perioada crizei. Vrem să ținem acești angajați conectați la piață și să aibă o sursă de venit până la sfârșitul acestei perioade de încercare, astfel ca imediat după terminarea acestei perioade să revină la lucru și să repornim economia. Ascultăm toate opiniile, ne gândim la toate implicațiile, ne organizăm pentru efectuarea la timp a plății pensiilor și a beneficiilor sociale”, a scris Violeta Alexandru pe pagina de socializare.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat sâmbătă că a decis decretarea stării de urgență începând de săptămâna viitoare.