ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, recomandă flexibilizarea programului programului de lucru pentru părinții care nu au cu cine să își lase copiii acasă, în contextul închiderii școlilor.

„O bună parte din ziua de astăzi (luni, n.r.) am petrecut-o în discuții legate de situații de viață în care s-ar putea afla angajații dar și angajatorii în contextul măsurilor privind coronavirusul. Oamenii sunt preocupați. Au nevoie de îndrumări. Am cerut echipei mele să evităm limbajul de lemn și să oferim răspunsuri clare, în cadrul legal existent. Astăzi am răspuns punctual întrebărilor, de mâine vom deschide o secțiune distinctă în pagina de internet cu cele mai frecvente întrebări și răspunsuri. Vom completa documentul pe toată durata zilei. Recomandăm flexibilizarea programului de lucru pentru părinții care nu au cu cine să își lase copiii acasă. Mă preocupă, mai ales în contextul deciziei privind închiderea școlilor, să acomodăm programul de muncă al părinților având copii minori în îngrijire", a scris, luni seara, pe pagina sa de Facebook, Violeta Alexandru.

Anterior, premierul Ludovic Orban a anunțat decizia Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) de închidere a școlilor și grădinițelor în perioada 11 martie - 22 martie. „Am luat decizia (...) de suspendare a cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioadă limitată, cu posibilitate de prelungire, în funcție de evoluțiile care apar. E vorba de perioada 11-22 martie, inclusiv. Este o măsură cu caracter preventiv”, a spus Orban.