Președintele Dreptei Liberale (DL), Viorel Cataramă, susține că, prin declarația de susținere a protestului artiștilor, Klaus Iohannis a arătat că este un socialist înrăit și că sprijină practicile comuniste de subvenționare a unor activități care în lumea civilizată sunt apanajul sectorului privat.

„Președintele Iohannis demonstrează, din nou, că este un socialist înrăit! Declarația populistă în „sprijinul artiștilor care protestează” arată fără echivoc că actualul locatar de la Cotroceni sprijină practicile comuniste de subvenționare a unor activități care în lumea civilizată sunt apanajul sectorului privat. Toată viața dependent de banii publici, întâiul bugetar al țării nu a înțeles nici până azi că preocuparea tuturor ar trebui să fie producerea banilor și nu cheltuirea lor. Dreapta Liberala cere cetățenilor responsabili să trimită socialismul și pe socialiști în istorie și să instaureze capitalismul în România”, a transmis Viorel Cataramă, președinte DL.

Reacția acestuia vine după ce președintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, că îi susține pe artiștii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor instituțiilor de cultură, precizând că dezastrul a fost provocat de acest "Guvern al incompetenței, prin bugetul rușinii naționale, construit pe cifre false". "Sunt alături de artiștii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor instituțiilor de cultură. În loc să ne bucurăm de această resursă inestimabilă, suntem chemați să apărăm cultura română de la faliment", a scris, pe Facebook, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului precizează că dezastrul din cultură a fost provocat de acest Guvern al incompetenței, prin bugetul rușinii naționale, construit pe cifre false. „Cultura a fost pusă acum la coadă, ca multe alte obiective majore ale românilor. Artiștii și instituțiile de cultură au nevoie de solidaritatea noastră. Ei servesc și reprezintă moștenirea noastră culturală”, conchide președintele.

Aproximativ 250 de artiști au protestat, duminică, în Piața Victoriei din Capitală, aceștia fiind nemulțumiți de tăierile bugetare și de concedierile de la instituțiile de cultură. Managerul Teatrului Național București, Ion Caramitru, a anunțat că a cerut o audiență premierului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews